Šefpavāri Rīgas svētkos savas prasmes demonstrēs Spīķeros
Apmeklētājus ar savu meistarību pārsteigs Latvijas labākie šefpavāri.
Runā Rīga
2014. gada 15. augusts, 12:35

Šefpavāri Rīgas svētkos savas prasmes demonstrēs Spīķeros

Kasjauns.lv

Sestdien, 16.augustā, Spīķeru centrālajā laukumā tiks atvērts „Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas. Pasākuma apmeklētāji varēs ne vien nobaudīt šefpavāru sarūpētos gardumus, bet arī vērot dažādus paraugdemonstrējumus, muzikālus priekšnesumus, piedalīties degustācijās un citos pasākumos. Šo pasākumu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB).

„Rīgas svētku restorāns” darbosies sestdien no plkst. 13.00 līdz 17.00, un tā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt un nogaršot ne vien mūsdienu Latvijas garšas ēdienus, bet arī baudīt dažādās šefpavāru variācijas par pasaulē arvien lielāku popularitāti gūstošo „Street Food” jeb „ielu ēdienu”. Garšas meistari būs sarūpējuši tādus ēdienus kā latvisko tapu izlase, pīlādžu un svaigsiera kūka, vairāku veidu burgerus, hotdogus, ogu un augļu kokteiļus, kā arī visdažādākos atspirdzinošos dzērienus.

Šefpavāri ne tikai gatavos pārsteidzošus ēdienu, bet arī uzstāsies ar dažādiem paraugdemonstrējumiem, degustācijām un meistarklasēm, iesaistot arī restorāna apmeklētājus. Piemēram, interesenti varēs vērot desas gatavošanas paraugdemonstrējumus, maizes cepšanas meistarklasi, ūdens kliņģeru gatavošanu, piedalīties kafijas zīmējumu veidošanā. Tāpat lielākie varēs piedalīties vīna degustācijā, savukārt mazākie - crème brule dekorēšanā un citās aktivitātēs.

Līdzās katram garšas meistaram darbosies arī kāds vietējais ražotājs, no kuru piedāvātās produkcijas pavāri ikdienā gatavo neaizmirstamus ēdienus.

Apmeklētājus ar savu meistarību pārsteigs Latvijas labākie šefpavāri: Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Ingmārs Ladigs, Māris Astičs, Valters Zirdziņš, Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, Endijs Bērziņš u.c. „Rīgas svētku restorāna” dalībnieki”ir tādi restorāni un kafejnīcas kā: „Vincents”, 3 Pavāru restorāns „Tam labam būs augt”, „Burkāns”, „Dārzs”, „Valtera restorāns”, „Vairāk saules”, „Le Dome””, „Innocent café”, „Avalon”, „Muusu”, „KID”, „Ostas Skati”, „EcoCatering”, „Tinto”, „B-Bārs” u.c.

Karlīna Timofejeva/Foto: Evija Trifanova, LETA