Runā Rīga
2014. gada 22. augusts, 19:36

Rīgas mērs pirmdien apsekos Ziedoņdārzu

Jauns.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pirmdien, 25.augustā, plkst.13 apmeklēs Ziedoņdārzu, lai iepazītos ar parka atjaunošanas darbu gaitu, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments pašlaik realizē trīs ievērojamu galvaspilsētas parku - Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza, kā arī ielu un ielu apgaismojuma rekonstrukcijas projektu "Grīziņkalna un tam piegulošā Miera dārza teritorijas revitalizācija".

Pēc tehniskā projekta izstrādes un saskaņošanas šonedēļ sākti Ziedoņdārza atjaunošanas darbi, veicot konstrukciju demontāžu. Parku sakārtot plānots līdz 2015.gada 1.jūnijam.

Ziedoņdārzu ierīkoja pilsētas pārvalde pēc dārzu arhitekta A.Zeidaka projekta 1939.gadā. Ziedoņdārzs ir 6,37 hektārus liels jaukta tipa ainavu un regulāra stila parks ar zālieniem, alejām, cirptiem dzīvžogiem, strūklaku, bērnu rotaļu laukumiem un ielu basketbola laukumiem, ko ietver A.Čaka, Matīsa, Sparģeļu un Artilērijas iela.

Gadu gaitā Ziedoņdārzs kļuvis vizuāli nepievilcīgs - bradājamais baseins sen nedarbojas, celiņu iesegums ir nolietots un saplaisājis, dārznieka māja ir sliktā stāvoklī, stādījumi pārauguši.

Parka rekonstrukcijas gaitā tiks rekonstruēta dārznieka ēka, uzbūvēta publiskā tualete, izveidota videonovērošanas sistēma, veikta gājēju celiņu seguma atjaunošana, atjaunots bradājamā ūdens baseins, izbūvēts apgaismojums, izveidots bērnu rotaļu laukums un suņu pastaigu laukums.

Visu parku rekonstrukcijas kopējās izmaksas plānotas 9,4 miljonu eiro apmērā, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli. Pašvaldība piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 85% jeb 6,4 miljonu eiro apmērā no projekta izmaksām.

LETA