Kultūra
2014. gada 12. septembris, 13:50

Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla 2014 noslēguma koncerts Sv. Pētera baznīcā

Jauns.lv

Šovakar, 12. septembrī plkst. 19.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā aicinām uz Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla 2014 noslēguma koncertu, kurā piedalīsies Ensemble Mare Balticum (Brēmene/Rīga) un pasaulē plaši pazīstamais vācu diriģents Manfrēds Kordess (Manfred Cordes).

Diriģents Manfrēds Kordess.Manfrēds Kordess ir vācu renesanses un baroka mūzikas interprets, kurš īpaši specializējies 16. un 17. gadsimta mūzikas atskaņošanā. Brēmenes Mākslu augstskolas profesors, kā arī senās mūzikas ansambļa Weser-Renaissance Bremen mākslinieciskais vadītājs un Ensemble Mare Balticum vadītājs. Ar Weser-Renaissance Bremen darbojies daudzos starptautiskos projektos, gūstot lielu atzinību. Savukārt, Ensemble Mare Balticum šis būs pirmais koncerts, kura sastāvā būs gan Vācijas, gan Latvijas mākslinieki ar mērķi veidot ciešāku sadarbību starp abām valstīm arī turpmāk. Koncerts norisināsies simboliskā vietā – Rīgas Sv. Pētera baznīcā, blakus Brēmenes muzikantu skulptūrai.

Koncertprogrammā – Johana Valentīna Mēdera un Johana Fišera skaņdarbi, kā arī citu baroka laika vācu komponistu mūzika.

Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls ir vienīgais senās mūzikas festivāls Latvijā, kurā visi koncerti tiek atskaņoti uz vēsturisko instrumentu kopijām. Festivāla gaitā koncertējuši gan ārzemju, gan pašmāju mūziķi.

Pateicoties koncerta atbalstītājiem – Rīgas domei, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijai, Rīgas Senās mūzikas centram un Rīgas Latviešu biedrībai, ieeja koncertā bez maksas.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto

Tēmas