Inguna Sudraba iepērkas kopā ar nepilsoņu tiesību cīnītāju Gavrilovu
Partijas „No sirds Latvijai” vadītāja Inguna Sudraba pagājušās nedēļas nogalē manīta kopīgi iepērkamies un draudzīgi tērzējam ar Latvijas nepilsoņu tiesību kaislīgo aizstāvi Viktoru Gavrilovu Rīgas centra izsmalcinātajā ēdmaņu veikalā „Gastronome”.
Politika

Inguna Sudraba iepērkas kopā ar nepilsoņu tiesību cīnītāju Gavrilovu

Jauns.lv

Partijas „No sirds Latvijai” līdere, bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba manīta iepērkamies izsmalcinātajā pārtikas veikalā „Gastronome” kopā ar cīnītāju par nepilsoņu tiesībām Viktoru Gavrilovu, ziņo portāls tvnet.lv. Jāatgādina, ka Gavrilova dzīvoklī šoziem tika reģistrēta tautas kustība „No sirds Latvijai”.

Inguna Sudraba iepērkas kopā ar nepilsoņu tiesību ...

Bijusī valsts kontroliere un pašreizējā partijas „No sirds Latvijai” līdere Inguna Sudraba sestdien, 13. septembrī, manīta iepērkamies veikalā „Gastronome” kopā ar krievu kustības aktīvistu un cīnītāju par nepilsoņu tiesībām Viktoru Gavrilovu, raksta tvnet.lv un publicē aculiecinieka fotogrāfijas no veikala, kurās abi redzami iepērkamies un pēc tam draudzīgi aizejam no gastronoma ar iepirkumu maisiņiem rokās.

Jāatgādina, ka gada sākumā plašu sabiedrības neizpratni radīja fakts, ka Sudrabas dibinātā tautas kustība „No sirds Latvijai”, kura vēlāk arī izveidoja tāda paša nosaukumu partiju, reģistrēta Gavrilova dzīvoklī Zolitūdē. TV raidījums „Nekā personīga” savulaik vēstīja, ka 66 gadus vecais Gavrilovs ir zinātnieks, Fizikālās enerģētikas institūta vadošais pētnieks, bijis daudzu krievvalodīgo sabiedrisko organizāciju vadītājs. Kādreiz vadījis Latvijas nepilsoņu kustību par cilvēktiesībām, bet tagad no Aleksandra Gapņenko mantojis „Krievu kluba” prezidenta amatu Viņš kopā ar Gapoņenko, Eduardu Gončarovu, Viktoru Guščinu un Broņiskavu Zeļcermanu vada arī Latvijas Krievu kopienu apvienoto kongresu.

Krievu kopiena Gavrilovu savulaik deleģējusi kā Latvijas pārstāvi Krievijas Valsts domes tautiešu padomē. Viņš savulaik kādā publikācijā Rīgas krievu laikrakstā „Čas” iestājās „pret valdošo nacionālistu režīmu un kara noziegumos apsūdzēto veterānu tiesāšanu”, bet latviešus saukāja par „titulēto nāciju”. Gavrilovs ir biežs viesis pasākumos, kuros pārstāvēta Krievijas vēstniecība.

Gavrilovs ir ne tikai Sudrabas vadītās tautas kustības idejiskais biedrs, bet arī biznesa partneris. Pērn bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba kļuvusi par valdes priekšsēdētāju uzņēmumā SIA „MISX”. Sudraba klāstīja, ka uzņēmuma divu miljonu eiro vērtajam projektam divu gadu laikā vajadzētu vainagoties ar tehnoloģiju, kas uzņēmumiem ļaus būtiski ieekonomēt un racionālāk izlietot patērējamo enerģiju. „MISX” attīsta Latvijas zinātnieku izstrādāto saules enerģijas pārveidotāju tehnoloģiju. Zinātnieku izstrādātās tehnoloģijas būtību neatklāj, jo tā „pagaidām ir konfidenciāla informācija”. Zināms vien, ka jaunās tehnoloģijas atklājējs ir fundamentālās fizikas pārstāvis Viktors Gavrilovs.

Sudraba, skaidrojot, kāpēc savu radīto tautas kustību reģistrējusi Gavrilova dzīvoklī, teikusi, ka Gavrilovs ir cienījams zinātnieks un nekad nav bijis nelojāls Latvijai. Abi viens otru pazīstot vairāk nekā desmit gadus. Viņi iepazinušies, strādājot pie Eiropas struktūrfondu finansējuma zinātnei. Savukārt Gavrilovs atzinis, ka pats Sudrabai piedāvājis „No sirds Latvijai” reģistrēt savā dzīvoklī.

Gavrilovs bija atnācis arī uz preses konferenci, kurā Sudraba pirmo reizi nāca klajā ar paziņojumu par kustības dibināšanu. Kā norāda raidījums „Nekā personīga”, viņš klusi sēdēja un vēroja līderes uzstāšanos.

Sudrabas „No sirds Latvijai” reģistrē nepilsoņu aktīvista dzīvoklī (no 24.22. min., TV3 „Nekā personīga”)


Kasjauns.lv/Foto: Kasjauns.lv lasītājs