Citi sporta veidi

Latvijas riteņbraucējs Liepiņš stājas pretī laikapstākļu izaicinājumiem sacensībās "Paris - Tours" un izcīna 34. vietu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš svētdien izcīnīja 34.vietu smagos laikapstākļos notikušajā velobraucienā "Paris - Tours" (UCI kat.1.Pro).

Latvijas riteņbraucējs Liepiņš stājas pretī laikap...

Šajās sacensībās riteņbraucēji veica nepilnus 214 kilometrus ar finišu Tūrā. Pēdējos 70 kilometros bija jāpārvar vairāki pauguri un jāveic desmit grants sektori, tādējādi riteņbraucēji lietainajos laikapstākļos bija ne mazāk dubļaini kā svētdien aizvadītajā pasaules čempionātā pa neasfaltētiem ceļiem, kur uzvaru svinēja nīderlandietis Matjē van der Pūls.

foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix
"Paris - Tours" 2024 velobrauciens.
"Paris - Tours" 2024 velobrauciens.

Pēc divu riteņbraucēju atrāviena uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, francūzim Kristofam Laportam ("Visma| Lease a Bike") pārspējot čehu Matiasu Vaceku ("Lidl - Trek"). Šie abi riteņbraucēji finišēja piecās stundās un 27 sekundēs, bet pēc 21 sekundes par trešo vietu cīnījās pirmā grupa, kuras galvgalī bija beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin - Deceuninck").

Latvijas čempions Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL") bija priekšā grupai, kas uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 31 sekundi. 34.vieta latvietim deva trīs UCI punktus. "Paris - Tours" velobrauciens norisinājās 118.reizi vēsturē.