Ivars Ījabs: "Politiķi tagad līdīs aģitēt arī tur, kur viņus nemaz negaida"
"Politiķi mēģinās ielīst tur, kur viņus negaida," sacīja eksperts.
Viedokļi
2014. gada 20. septembris, 21:00

Ivars Ījabs: "Politiķi tagad līdīs aģitēt arī tur, kur viņus nemaz negaida"

Kasjauns.lv

Vēlēdamies vairot savu popularitāti pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, politiķi mēģinās ielīst tur, kur viņus negaida, sestdien intervijā TV3 raidījumam "Ziņas" sacīja politologs Ivars Ījabs.

Viņš pauda, ka deputāta amata kandidāti mēģinās izpausties dažādos publiskos pasākumos, un šāda tendence politologa skatījumā ir vērojama jau šobrīd.

Lielisks piemērs tam bija pagājušajā nedēļā atzīmētā Tēva diena, kad notika tētu, bērnu un mammu gājiens. Kā savā mājaslapā mammamuntetiem.lv rakstīja gājiena organizatore Inga Akmentiņa-Smildziņa, ne saukti, ne aicināti tur parādījās "Vienotības" un "zaļzemnieku" politiķi, kuri dāvināja bērniem balonus ar partiju logo, faktiski veicot aģitāciju. Tāda izdevība!

"Dalīt balonus pa labi un kreisi publiskās vietās ir atļauts – tātad neviens likumu un noteikumu nepārkāpa. Ja no šiem baloniem būtu atkarīgs, vai es 4 gadus varēšu dirnēt kā niere taukos, saņemot naudu un neko nedarot, arī es būtu metis kaunu pie malas un uzbrucis Tēva dienas pasākumam, par manu sašutumu un politiķu bezkaunību ironizēja kāds manas ģimenes draugs," raksta autore.

"Bezkauņas – nobeigumā varētu nolamāties arī ar ne tik maigu apzīmējumu. Taču nu, kad pēc notikušā pagājušas vairākas dienas, man ir jāsmejas. Un jābrīnās, kāpēc šie politiskie varoņi nemēģināja ar mani sazināties pirms pasākuma, piemēram, piedāvājot nodrukāt kādu kaudzīti Tēva dienas balonu vai apmaksāt publiskās tualetes. Lai varētu ierasties ar godu."

Gājiens un pasākumi par godu "Tēva dienai 2014"

gallery icon
55

Kasjauns.lv, BNS, Foto: Evija Trifanova/LETA