Kultūra
2014. gada 26. septembris, 00:33

Spīķeros būs jauns teātris bērniem un jauniešiem - "Šmulītis"

Jauns.lv

Radīts jauns teātris bērniem un jauniešiem - "Šmulītis", pavēstīja "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību vadītāja Daina Tabūna.

Viņa norādīja, ka "Šmulītis" aicinās jaunos skatītājus domāt līdzi un iesaistīties izrādes notikumā, veidojot priekšstatu par laikmetīgu teātri, kā arī atklājot mākslas nozīmīgo lomu cilvēka iekšējās pasaules bagātināšanā. Izrādes tiks veidotas dažādu vecumgrupu bērniem un pusaudžiem, īpaši domājot par jautājumiem, kas aktuāli attiecīgajā dzīves posmā, kā arī izvērtējot noteiktam vecumam atbilstošo teātra izrādes slodzi.

Teātri atklās 4.oktobrī ar izrādi "Mēness dārzā", kas būs paredzēta 7.-12. klašu skolēniem. Iestudējums būs veidots pēc Kārļa Skalbes pasaku motīviem, un tajā tiks pievērsta uzmanība jautājumiem, kas skar cilvēka pieaugšanu, – sevis meklējumiem, pirmajai mīlestībai, draudzībai un arī par sastapšanos ar nāvi. Iestudējuma režisore ir Inga Tropa, tajā piedalās aktieri Karīna Tatarinova, Elīna Dambe, Kristaps Ķeselis un Jānis Kronis.

"Šmulīša" repertuārā iekļautas arī "Dirty Deal Teatro" izrādes dažāda vecuma bērniem un pusaudžiem "Kā saule gadījās" (3-6 gadi), "Baltā grāmata" (1.-5.klase), "Nāves ēnā" (6.-8.klase) un citas.

Izrādes norisināsies "Dirty Deal Teatro" telpās Spīķeru kvartālā. Biļetes uz tām var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā. Daļa no izrādēs gūtajiem ienākumiem tiks novirzīti bērnu kultūras projekta "Garā pupa" aktivitātēm.

Jauno teātra izrāžu ciklu radījuši nevalstiskais teātris "Dirty Deal Teatro" un biedrības "Ascendum" bērnu kultūras projekts "Garā pupa".

BNS