Filma "Modris" ierindojusies starp piecām skatītākajām filmām Latvijas kinoteātros
Kadrs no filmas "Modris".
Kultūra
2014. gada 28. oktobris, 20:06

Filma "Modris" ierindojusies starp piecām skatītākajām filmām Latvijas kinoteātros

Jauns.lv

Režisora Jura Kursieša filmu "Modris" pirmajā nedēļas nogalē atzinīgi novērtējuši gan skatītāji, gan kinokritiķi.

Kā informēja filmas "Modris" publiciste Zane Peneze, pirmajā filmas "Modris" izrādīšanas nedēļas nogalē to visā Latvijā noskatījušies 2539 skatītāji, ierindojot to starp piecām skatītākajām filmām. Filma tiek izrādīta 13 kinoteātros visā Latvijā.

Peneze pastāstīja, ka Kursieša filmu "Modris" atzinīgi novērtējuši arī kinokritiķi, īpaši slavējot filmas galvenās lomas atveidotāja Kristera Pikšas talantu, kā arī cildinot filmas mūziku - komponistes Līgas Celmas-Kursietes oriģināldarbu. Kā filmas titulmūzika izmantots Ērika Ešenvalda darbs "O Solutaris Hostia" meiteņu kora "Spīgo" izpildījumā.

Kā norādījusi Daira Āboliņa, režisoram Kursietim ir kinoviedoklis, arī kinovalodā viņš prot stāstīt savu stāstu. "Šajā filmā pasaule ir nevis vienkārši reālistiska, bet tāda, kā to redz galvenais varonis un režisors. Tas ir jau interpretēts laiks un kinovaloda," par filmu stāstīja Āboliņa.

Kinozinātniece Kristīne Matīsa filmai "Modris" devusi piecu zvaigžņu vērtējumu un īpaši aprakstījusi tās finālu. "Tas ir tik lieliski jaudīgs, ka elpa aizraujas," rakstījusi Matīsa. Augstāko vērtējumu filmai sniegusi arī žurnāla "Ir" kinokritiķe Kristīne Giluce, norādot, ka Modris ir "izcila filma par trauslo pieaugšanas mākslu".

Filma "Modris" ir patiesu notikumu iedvesmots stāsts par pusaudzi, kur konflikts ar māti aizved pie tiesu darbiem. Modris nolemj atrast savu tēvu, kuru nekad dzīvē nav saticis.

Filma "Modris" saņēmusi "Lielā Kristapa" nominācijas kā labākā spēlfilma un debijas filma, filmas režisors Kursietis nominēts kā labākais režisors, Pikša kā labākais aktieris, Rēzija Kalniņa un Januss Johansons - kā labākie otrā plāna aktieri, savukārt Emīlija Eglīte kā labākā grima māksliniece.

Filmas "Modris" mūzikas klips - Ērika Ešenvalda "O Solutaris Hostia" kora Spīgo izpildījumā

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video