Palīdziet mazajam Nikitam atgriezties pie mammas!
Sabiedrība
2014. gada 18. novembris, 08:00

Palīdziet mazajam Nikitam atgriezties pie mammas!

Jauns.lv

Es esmu Nikitas mamma. Nelaimes gadījuma rezultātā mans bērns gandrīz pārstāja reaģēt uz apkārtējo cilvēku rīcībām un pārstāja runāt. Manam Nikitam ir diagnosticēts autisms. Mans puika ar grūtībām sevi aprūpē, slimības dēļ viņam ir lielas problēmas mācībās.

Viņš dzīvo tikai savā pasaulē. Man ir neizturami smagi redzēt to un pieņemt, ka mans dēliņš ir blakus, bet tai pat laikā – kaut kur tālu. Mana vienīgā cerība ir Rehabilitācijas institūts “Vozvrašenije” Sanktpēterburgā, kur strādā pieredzējuši profesionāļi, kuri dara brīnumus. Es ticu, ka viņi var atgriezt man manu Nikitu! Bet man pašai nav pa spēkam apmaksāt tik dārgu ārstēšanu, jo ir nepieciešami vismaz trīs kursi. Jo ir vajadzīgi arī līdzekļi dzīvošanai tur ārstēšanās laikā, vīzām, ceļa izdevumiem… Pavisam ir nepieciešami 14 900 eiro. Palīdziet Nikitam atkal sākt runāt, atgriezties šajā pasaulē pie manis!

Mans puika bija piedzimis pilnīgi vesels. Un kā katra māte es biju neizsakāmi priecīga par visiem mana dēla panākumiem.

Es biju tik laimīga, kad dzirdēju viņa pirmos vārdus! Ar lepnumu atvedu manu mazo uz bērnudārzu, kur viņš spēra pirmos soļus izglītībā! Bet tad notika nelaime: rotaļājoties Nikita nokrita no augsta slidkalniņa un sasita pieri. Smadzeņu satricinājuma viņam nebija, bet viņš pārstāja runāt, kļuva noslēgts, nepievērsa uzmanību ārējai pasaulei. Mans mazulis bija pametis mani!

Visiem spēkiem es biju centusies atgūt savu dēlu, mans kvēlākais sapnis ir, lai viņš atkal pasauktu mani, kaut ko pajautātu, sasveicinātos… Es biju vērsusies pie pieredzējušajiem speciālistiem, pie logopēda un psihologa. Ar Nikitu strādāja par mūsu mazie brāļi delfīni. Nevarētu teikt, ka rezultātu nebija. Tieši pretēji – mana dēla uzvedība mainījās uz labo pusi.

Tomēr viņš tā arī nav bildis neviena vārda.

Saprotot to, ka neskatoties uz visu Latvijas slimnīcās sniegto palīdzību, Nikita neveseļojas, man nebija miera no bēdām.

Un tad es uzzināju par Rehabilitācijas institūtu “Vozvrašenije”, kas atrodas Sanktpēterburgā. Tur palīdz bērniem ar līdzīgām diagnozēm. Pat jau institūta nosaukums “Vozvrašenije”, kas nozīmē “atgriešanās”, jau ļauj cerēt, ka manam Nikitam ir izredzes! Klīnikas speciālisti izmanto tādus medikamentus un aprīkojumu, kāds Latvijā nav pieejams.

Viņi patiešām palīdz cilvēkiem atgriezties dzīvē! Mana sirds ir cerību pilna, ka viņiem izdosies atgriezt manu dēlu šai pasaulē!

Pagaidām mans Nikita dzīvo ar mani, bet nav īsti šajā pasaulē. Viņam ļoti patīk peldēties, viņam ļoti patīk zirgi. Nikita pat jau ir iemācījies nedaudz darboties ar datoru. Drīz viņam paliks 6 gadiņi un būs jāuzsāk skolas gaitas. Bet kā gan mans dēls varēs pilnvērtīgi mācīties nerunājot!? Kā gan viņš apgūs jaunas zināšanas ar tādām grūtībām uzvedībā autisma dēļ? Man sirds sāp par manu dēliņu. Vairāk par visu pasaulē es vēlos, lai viņš izaug par veiksmīgu cilvēku! Un tikai Jūs varat palīdzēt viņam par tādu kļūt! Es lūdzu Jūs ziedot, lai savāktu nepieciešamo summu ārstēšanai, lai mans dēls atgrieztos pie pilnvērtīgas dzīves!

Sīkāka informācija par Nikitu ir pieejama Labdarības Fonda Labdaris.lv portālā šeit !

Tālruņi ziedojumiem: 90006881 (maksa par zvanu - 1.42 EUR) un 90006771 (maksa par zvanu - 7.11 EUR).

Jūs varat ziedot arī citu summu ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem bankas kontiem, maksājuma mērķī ierakstot “Veselības fonds: Nikita Čačkovskis”.

Rekvizīti:

Nosaukums:

Biedrība "Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv"

Reg. Nr: 40008173130

Jur. adrese:

Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK-

Swift: HABALV22

LV43HABA0551037990069

-CITADELE-

Swift: PARXLV22

LV79PARX0016130480002

Paypal paypal@varonis.lv

blago@varonis.lv

(+371) 27031058

Raksts tapis sadarbībā ar Labdaris.lv / Publicitātes foto