Novadu ziņas
2014. gada 19. novembris, 23:47

Liepājā uzstādītas šūpoles bērniem ar īpašām vajadzībām

Jauns.lv

Liepājas Speciālajā internātskolā trešdien tika atklātas šūpoles Latvijā bērniem ar īpašām vajadzībām, informēja Liepājas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas praktikante Anete Jonase.

Pašvaldībai nav informācijas, ka šādas šūpoles būtu pieejamas citviet Latvijā. Bērni šajās šūpolēs var iebraukt ar ratiņkrēslu. Šūpoles iegādātas ar Liepājas sadraudzības pilsētas Helsingborgas Lūciju fonda atbalstu. Paša projekta īstenošana aizņēma apmēram gadu. Kopumā šūpoļu uzstādīšana izmaksāja 7947,28 eiro, taču rotaļu laukumu, kur atrodas uzstādītās šūpoles, izbūvējusi pati internātskola.

Šūpoles, kas paredzētas tikai cilvēkiem ratiņkrēslos, ikdienā būs nedaudz bloķētas, lai tās saudzētu un tās kalpotu ilgāku laiku, bet atslēgas atradīsies skolā un tās varēšot palūgt ikviens.

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš uzsver, ka, īstenojot ikvienu pilsētas projektu, tiek meklēts risinājums, lai konkrēto ielu, skvēru un jebkuru citu jaunbūvi vai rekonstruēto ēku varētu izmantot cilvēki ar īpašām vajadzībām.

BNS