Radīta laikmetīgās mākslas iedvesmota T kreklu kolekcija. FOTO
Mākslinieki Katrīna Neiburga un Paulis Liepa.
Kultūra
2014. gada 28. novembrī, 12:39

Radīta laikmetīgās mākslas iedvesmota T kreklu kolekcija. FOTO

Jauns.lv

Fonds "Mākslai vajag telpu" sadarbībā ar starptautiski atzīto modes dizaineru Ati Artemjevu radījis laikmetīgās mākslas iedvesmotu T-kreklu kolekciju, kura veidota ar mērķi iepazīstināt sabiedrību ar spilgtākajiem Latvijas mūsdienu mākslinieku darbiem.

Radīta laikmetīgās mākslas iedvesmota T kreklu kol...

Kā informēja fonda "Mākslai vajag telpu" pārstāve Katrīna Leiškalne, projekta mērķis ir gan popularizēt talantīgākos Latvijas mākslas pārstāvjus, gan arī turpināt sabiedrisko diskusiju par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību un veicināt interesi par mūsdienu aktualitātēm laikmetīgās mākslas procesos.

Projektā ir iesaistījušies tādi mākslinieki kā Arnis Balčus, Katrīna Neiburga, Daiga Krūze, Ilze Avotiņa, Paula Zariņa, Kristīne Luīze Avotiņa, Paulis Liepa, Kristians Brekte, Māra Viška, Vija Zariņa, Ritums Ivanovs, Agate Apkalne, Ieva Iltnere un Jana Briķe.

"Iegādājoties mākslinieciskā dizaina T-kreklu, tā jaunais īpašnieks varēs lepoties ne tikai ar ekskluzīvu modes dizaina elementu, bet arī ar ideju un vērtībām, ko tas pārstāv. Mēs ceram, ka mākslas dizaina T-kreklu kolekcija veicinās veselu kustību latviešos, kuri vēlas atbalstīt mūsu talantīgos māksliniekus, vienlaicīgi publiskajā telpā aktualizējot jautājumu par laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību. Tēlaini izsakoties, krekls simbolizē laikmetīgo mākslu, kas pašlaik ir pieejama ļoti ierobežotam cilvēku skaitam, bet mūsu spēkos ir to "izvilkt no skapja", un dot sabiedrībai iespēju iepazīties ar mūsu talantīgo mākslas pārstāvju veikumu, kā arī radīt pieprasījumu pēc laikmetīgo kultūras vērtību pieejamības ikvienam Latvijas iedzīvotājam," pastāstīja Leiškalne.

T kreklu kolekcijas dizaina autors Artemjevs ir modes mākslinieks ar starptautiski atzītu grādu modes zinātnē, kas iegūts prestižajā Milānas "Istituto Marangoni". Krekli ir ražoti Latvijā, izmantojot vietējo amatnieku prasmes un darbu.