Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pēc vaļsirdīgas izrunāšanās tviterī politiķe Inga Priede pamet "Vienotības" valdi
Priede ir Kandavā zināmākā "Vienotības" pārstāve. Vakar viņa tviterī ierakstīja izteikumus, ko, viņasprāt, būtu jādara ar gejiem.
Sabiedrība

Pēc vaļsirdīgas izrunāšanās tviterī politiķe Inga Priede pamet "Vienotības" valdi

Jauns.lv

Partijas "Vienotība" Kandavas novada nodaļas vadītāja un pašvaldības deputāte Inga Priede, kuras izteikumi mikroblogošanas vietnē "Twitter" vakar izpelnījās plašu kritiku un nosodījumu, atsaukusi sevi no "Vienotības" valdes locekles amata.

Pēc vaļsirdīgas izrunāšanās tviterī politiķe Inga ...

Priede arī atvainojas tiem, kuri viņas izteikumus esot pārpratuši. Politiķe neesot gribējusi nevienu aizvainot, pastāstīja "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Āboltiņa uzsvēra, ka šādi izteikumi, kādus tviterī pauda Priede, nav pieļaujami. Priedes paustas noteikti nav partijas nostāja un ir pretrunā ar to, atzīmēja Āboltiņa.

Priede vakar tviterī pauda naidīgus ("Vācieši savulaik gejus izšāva. Uzlabosies dzimstība" - red.), pret homoseksuāliem cilvēkiem vērstus izteikumus, kuri izpelnījās vairāku citu tvitera lietotāju nosodījumu. Priedes izteikumus kritizēja arī viņas partijas biedri, piemēram, Aleksejs Loskutovs, kurš tvītoja, ka "man ir kauns".

Diskusija iekarsa, runājot par nesaskaņām pašā "Vienotībā". Priedes kundze norādīja uz Ilzes Viņķeles darbu viendzimuma patnerattiecību kontekstā, rakstot, ka laukos cilvēki ir šokā par kaut kādu "homoseksuāļu likumu". Kāda diskusijas dalībniece apvaicājās: "Ak tad laukos homoseksuāļu nav?", uz ko Priede zināja teikt, ka "viņi ar to nelepojas, ir tomēr pamatvērtības".

Kad blogere Krista Baumane sacīja, ka geji no laukiem bēg prom uz ārzemēm, kur nav jādzīvo homofobiskā vidē, Priede teica: "Paldies dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība".

Pēc tam Priede savus naidīgos tvītus izdzēsa.

Jau vakar tviterī vairāki "Vienotības" biedri rosināja šo jautājumu izskatīt partijas valdes sēdē. Arī partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars rakstīja, ka rosinās šo jautājumu izskatīt valdes sēdē. Pagaidām gan "Vienotības" valdes ārkārtas sēdes šonedēļ nav plānotas.

Kasjauns.lv, LETA Foto: ekrānuzņēmums no vienotiba.lv