IZM parlamentārā sekretāra amatam jāizvēlas neitrāls Saeimas deputāts, atzīst premjere
Politika
2014. gada 2. decembris, 12:11

IZM parlamentārā sekretāra amatam jāizvēlas neitrāls Saeimas deputāts, atzīst premjere

Jauns.lv

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāra amatam jāizvēlas neitrāls Saeimas deputāts, intervijā telekanāla "LTV" raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Valdības vadītāja norādīja, ka šajā jautājumā notikušas diskusijas kolēģu starpā. "Mēs runājām ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili un, lai reformas būtu veiksmīgas es ieteicu, ka, iespējams, jāizvēlas neitrālāks parlamentārais sekretārs, lai lielāko daļu laika neaizņemtu problēmu risināšana," skaidroja Straujuma.

Par IZM parlamentāro sekretāru jābūt tādam parlamenta deputātam attiecībā pret kuru nav ļoti krasu negāciju, atzina premjere. "Negribu slēpt - bijusī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete un Ilze Vinķele savā starpā ļoti asi diskutē. Ministrei tomēr ir labāk, ja liela daļa laika nav jāpavada neauglīgās diskusijās," pauda Ministru prezidente.

Šobrīd izglītības un zinātnes ministre sākusi apzināt Saeimas deputātus, kuri nav iesaistījušies šādā pretnostatīšanā vienam pret otru, teica Straujuma.

Jau ziņots, ka IZM parlamentārā sekretāra amatā Seile redzējusi bijušo labklājības ministri Ilzi Viņķeli ("Vienotība"), tomēr vēlāk pieņemts lēmums viņu šim amatam nevirzīt. Straujuma Seilei norādījusi - ja Viņķele būs IZM parlamentārā sekretāre, tas būs "ļoti problemātiski". "No manas puses nebija uzstādījums - lūdzu, ņem vai, lūdzu, neņem. Vienkārši var būt pretnostatības tur, kur tas nav vajadzīgs, kas nevis veicina, bet kavē darbu," sacīja valdības vadītāja.

Pret Viņķeles kandidatūru bijusi arī iepriekšējā izglītības ministre Ina Druviete ("Vienotība").

BNS / Foto: Ieva Čīka, LETA