Ogres muzejā turpmāk ieeja būs bez maksas
Liepājas un Jūrmalas pašvaldību uzturētājiem muzejiem, kur ieeja ir par brīvu, nu pievienojies arī Ogres Vēstures un mākslas muzejs.
Novadu ziņas
2014. gada 2. decembris, 13:50

Ogres muzejā turpmāk ieeja būs bez maksas

Jauns.lv

Turpmāk Ogres muzejā ieejas biļete nebūs jāpērk. Kopš decembra Ogres Vēstures un mākslas muzejā gan pastāvīgās ekspozīcijas, gan izstāžu apskate ir bez maksas. Tā lēmis muzeja īpašnieks - Ogres novada dome.

Ogres muzeja direktore Iveta Ruskule par šādu jauninājumu ir gandarīta: „Visas lietas, kas ir muzeja pārziņā, būtībā pieder visai sabiedrībai, tā ir mūsu novada vēsture. Mēs, muzeja darbinieki, esam tikai šo lietu krājēji, sargātāji, pētnieki. Tieši tāpēc mūsu ierosinājums pašvaldībai bija muzeja apmeklējumu padarīt vēl pieejamāku. Tas noteikti būs ieguldījums izglītotas un pašapzinīgas sabiedrības attīstībā”.

Ogres Vēstures un mākslas muzejs ir viens no retajiem Latvijas pašvaldību muzejiem, kuri no saviem apmeklētājiem neprasa ieejas maksu, Kasjauns.lv informēja muzeja informācijas speciāliste Gunta Šmidre. Kopš 2006. gada bezmaksas ieeja ir Liepājas muzejā, vēlāk tam pievienojies arī Jūrmalas muzejs.

Tomēr dalības maksa tiek saglabāta daudziem pārējiem izglītojošajiem pakalpojumiem, kurus arī turpmāk sniegs muzejs. Tā, piemēram, gida vadīta ekskursija ekspozīcijā vai izstādēs maksās 4 eiro, dalība muzeja rīkotajās radošajās darbnīcās - 2 eiro, arī ieeja muzeja rīkotajos pasākumos būs par maksu.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto