1dienas
19stundas
29minūtes
14sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Limbažos izsludināts konkurss par dzelzceļa vietā izbūvētās ielas nosaukumu
Pirms 80 gadiem Limbažos svinīgi tika atklāta dzelzceļa līnija. Nu sen jau kā sliedes demontētas un to vietā izbūvēta iela, kuru svinīgi atklās pēc mēneša.
Novadu ziņas

Limbažos izsludināts konkurss par dzelzceļa vietā izbūvētās ielas nosaukumu

Jauns.lv

Līdz nākamā gadā 12. janvārim jebkurš limbažnieks Limbažu novada domē var iesniegt priekšlikumus, kā nodēvēt pilsētā jaunizbūvēto tranzītielu, kas savieno Rīgas ielu no pilsētas robežas un Krišjāņa Barona ielu pa kādreizējā dzelzceļa stigu.

Limbažos izsludināts konkurss par dzelzceļa vietā ...

Pirms pāris gadiem Limbažos demontēto dzelzceļa sliežu vietā sāka izbūvēt tranzītielu. Nu darbi ir gandrīz pabeigti un nākamā gada janvārī divus kilometrus garo ielu paredzēts nodot ekspluatācija, bet tai vēl nav nosaukuma. Tādēļ pašvaldība aicina piedalīties aptaujā un iesniegt priekšlikumus kā tad īsti vajadzētu nosaukt jauno ielu, kas tagad aizstās dzelzceļu. Priekšlikumus var iesniegt Limbažu novada pašvaldībai (Rīgas ielā 16, Limbaži, Limbažu novads, LV-4001) vai arī rakstot uz e-pastu: marita.muceniece@limbazi.lv .

Savulaik cauri Limbažiem gāja 1934. gada atklātā dzelzceļa līnija Rīga – Rūjiena, Tomēr 1999. gadā dzelzceļu no Skultes līdz Igaunijas robežai likvidēja, sliedes demontēja un tagad caur dzelzceļa staciju iet tranzītiela

Tranzītiela izbūvēta divu kilometru garumā. Tajā ir trīs apļveida krustojumi – tranzītielas sākumā, kur savienojas Rīgas un Ķiršu iela, Cēsu ielas un bijušā dzelzceļa posma krustošanās vietā, kā arī Alojas ceļa un pilsētas apvedceļa krustojumā. Izbūvētas arī gājēju ietves, veloceliņš, apgaismojums, lietus ūdens kanalizācijas tīkls un cita infrastruktūra autovadītāju un gājēju drošībai. Projekta kopējās izmaksas sastāda vairāk nekā 4.4 miljonus eiro, no kuriem 79,98% sedza Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 17,02 % - pašvaldība, bet 3% bija valsts finansējums..