Veic kratīšanas "Gan Bei" restorānos; pārbaudīs deputāta Potapkina dzīvesvietu
Finanšu policijas pārvalde saistībā ar kratīšanu restorānā komentārus nesniedz.
112

Veic kratīšanas "Gan Bei" restorānos; pārbaudīs deputāta Potapkina dzīvesvietu

Jauns.lv

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien nolēma atbalstīt Saeimas lēmumprojektu par atļauju veikt kratīšanu parlamenta deputāta Sergeja Potapkina (S) dzīvesvietā, žurnālistiem pēc sēdes sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Veic kratīšanas "Gan Bei" restorānos; pārbaudīs de...

Komisija nolēmusi virzīt attiecīgā lēmumprojekta izskatīšanu Saeimas sēdē, norādīja Kalnmeiers. Komisijas slēgtajā sēdē piedalījās arī Potapkins, kurš pēc tam žurnālistiem komentārus nesniedza.

Portāls "pietiek.com" ziņo, ka kratīšanas atļauja lūgta saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīts Potapkina sievai Gaļinai Karmačai daļēji piederošais restorānu biznesa uzņēmums SIA "Lage Ltd.".

"Lage Ltd." pārstāve Antra Ozoliņa aģentūrai LETA uzsvēra, ka minētajā jautājumā uzņēmums nekādus komentārus nesniegs.

Sākotnējā informācija liecina, ka pats Potapkins lietā varētu nebūt iesaistīts, bet Ģenerālprokuratūras lūgums par kratīšanas atļaušanu saistīts ar apstākli, ka to jāveic Karmačas dzīvesvietā, kas uzņēmējai ir kopīga ar Potapkinu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, ēdināšanas sfērā strādājošā SIA "Lage Ltd.", kas reģistrēta 2012.gada 14.maijā, pērn strādājusi ar 468 436 eiro apgrozījumu un ar 96 048 eiro zaudējumiem.

Lielākie kompānijas īpašnieki ir Oļegs Arups, Natālija Pavlova un Irēna Līce, kur katram pieder 30% daļu. Pa 5% pieder Karmačai un Indijas pilsonim Varmam Dīpam Ramam.

Valdes priekšsēdētāja ir Pavlova, bet pārējie līdzīpašnieki ir valdes locekļi.

Sākotnējā informācija liecina, ka pats Potapkins lietā varētu nebūt iesaistīts.
Sākotnējā informācija liecina, ka pats Potapkins lietā varētu nebūt iesaistīts.

Savukārt Pavlovai, Līcei un Arupam vienādās daļās pieder vairāku restorānu īpašniece SIA "Lage Ko".

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, "Lage Ko" pieder vairāk nekā 20 restorāni, kas atrodas Rīgas tirdzniecības centros - "Lage Gastronomija" restorāni tirdzniecības centros "Spice", "Galleria Riga" un "Alfa", restorāns "Gan Bei" tirdzniecības centros "Galerija Centrs", "Galleria Riga", "Rīga Plaza", "Sky&More", "Alfa", "Domina", "Origo" un "Mols", kā arī kafejnīca "Lage Ko" tirdzniecības centros "Alfa" un "Origo" un bistro "Kļavas lapa" Rīgas Centrālajā stacijā.

Slēgts restorāns "Gan Bei" tirdzniecības centrā "Origo"

Slēgts restorāns "Gan Bei" tirdzniecības centrā "Origo"

Trešdienas pēcpusdienā kratīšanas bija vērojamas vairākos SIA "Lage Ko" piederošajos restorānos "Gan Bei". Piemēram, ēstuvē, kas atrodas tirdzniecības centrā "Origo", bija vērojami vairāki privātās drēbēs tērpti vīrieši, kuri, visticamāk, ir Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes darbinieki.

Finanšu policijas darbinieki bija apsēdušies pie apmeklētājiem paredzētiem galdiņiem un aizpildīja dokumentus, kuru uz galdiņiem bija diezgan daudz. Tāpat restorānā atradās divi Valsts policijas darbinieki formastērpos.

Finanšu policijas pārvalde saistībā ar kratīšanu restorānā komentārus nesniedz. Tiesa, Finanšu policijas pārvalde nedz apstiprina, nedz noliedz publiski izskanējušo informāciju.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA, Edijs Pālens/LETA, Evija Trifanova/LETA