"Palikušas skaitītas dienas." Kalnmeiers pošas nosaukt Zolitūdes traģēdijā vainojamos
"Maxima" traģēdijas lietā tuvāko dienu laikā nosauks pirmās aizdomās turamās personas, sacīja ģenerālprokurors.
112

"Palikušas skaitītas dienas." Kalnmeiers pošas nosaukt Zolitūdes traģēdijā vainojamos

Jauns.lv

"Maxima" lielveikala Zolitūdē traģēdijas lietā tuvāko dienu laikā tiks nosauktas pirmās aizdomās turamās personas, šorīt telekanālā LNT solīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Palikušas skaitītas dienas." Kalnmeiers pošas nos...

"Tas ir dienu jautājums, kad būs zināmas pirmās aizdomās turamās personas," sacīja Kalnmeiers, paskaidrojot, ka par aizdomās turamām tiks nosauktas gan fiziskas, gan juridiskas personas, jo tās ir atbildīgas par fizisko personu darbu.

Sīkāku informāciju ģenerālprokurors sniegt nevēlējās, uzsverot, ka tā ir procesa virzītāju - Valsts policijas - atbildība. Viņš atzīmēja, ka par aizdomās turamajiem tiks informēta arī sabiedrība.

Taujāts, vai potenciālie aizdomās turamie atrodas Latvijā un nav aizbēguši, līdz ar ko varētu būt problēmas viņus aizturēt, Kalnmeiers skaidroja, ka aizturēšana un apcietināšana ir nepieciešama tikai tad, ja aizdomās turamie izrāda pretdarbību, bet līdz šim tāda nav novērota. Neviens no potenciālajiem aizdomās turamajiem nemēģina slēpties vai traucēt izmeklēšanu, piebilda ģenerālprokurors.

Savukārt runājot par tālāku lietas izmeklēšanu, Kalnmeiers uzsvēra, ka konkrētus termiņus nenosauks, jo "diezgan bieži dzīve ievieš savas korekcijas".

Kā ziņots, 2013.gada 21.novembrī sagruva "Maxima" lielveikals Zolitūdē un bojā gāja 54 cilvēki.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA