Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Advokāts nosauc iemeslu, kāpēc Latvijā cilvēkiem ir grūti izrauties no nabadzības
foto: Lita Krone/LETA
Advokāts aicināja valdību pastiprināt darbu pie sociālajām un izglītības programmām, lai pārrautu šo apburto loku.
Sabiedrība

Advokāts nosauc iemeslu, kāpēc Latvijā cilvēkiem ir grūti izrauties no nabadzības

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

TV24 raidījumā "Preses klubs" zvērināts advokāts Andris Tauriņš pauda satraukumu par nabadzības pieaugumu Latvijā: "Nav normāli, ka tik daudzi cilvēki uzskata sevi par nonākušiem uz nabadzības sliekšņa."

Advokāts nosauc iemeslu, kāpēc Latvijā cilvēkiem i...

Pēc jurista domām, daudzi cilvēki, kuri pakļauti nabadzības riskam dzīvo apburtajā lokā, kas apgrūtina viņu izkļūšanu no šī stāvokļa. "Viņi dzīvo starp tādiem pašiem cilvēkiem. Viņiem ir grūti izrauties un audzināt bērnus šādos apstākļos," sacīja advokāts. Viņš uzsvēra, ka nabadzība un izglītības trūkums veido noslēgtu loku: bērniem ir grūti skolā, viņi izaug, viņiem parādās bērni, un viss atkārtojas."

Tauriņš uzskata, ka valstij aktīvāk jāizstrādā sociālās programmas, kas vērstas uz palīdzību šādām ģimenēm. "Tas ne vienmēr ir naudas jautājums. Lai gan situācija ir uzlabojusies, vēl ir daudz neatrisinātu problēmu," viņš norādīja, piebilstot, ka aprūpes iestādes reti jaucas ģimenes problēmās, piemēram, dzeršanā, kas var kaitēt bērniem.

Advokāts aicināja valdību pastiprināt darbu pie sociālajām un izglītības programmām, lai pārrautu šo apburto loku. "Nabadzība, izglītība un sociālais statuss ir savstarpēji saistītas problēmas, kas prasa apzinātu rīcību no valsts puses," secināja Tauriņš.