Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Lemberga lietas" prokurors uz Satversmes tiesu? Tieslietu padome atbalsta virsprokurora Jura Jurisa kandidatūru
foto: Lita Krone/LETA
Prokurors Juris Juriss pēc tiesas sēdes tā dēvētajā Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā Rīgas apgabaltiesā, kur uz liecības sniegšanu bija uzaicināts Šveices advokāts Rūdolfs Meroni.
Sabiedrība

"Lemberga lietas" prokurors uz Satversmes tiesu? Tieslietu padome atbalsta virsprokurora Jura Jurisa kandidatūru

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Tieslietu padome atbalsta Ģenerālprokuratūras Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanas koordinācijas nodaļas virsprokurora Jura Jurisa kandidatūru Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatā, paziņoja padome.

"Lemberga lietas" prokurors uz Satversmes tiesu? T...

Jauns ST tiesnesis nepieciešams, jo 2.septembrī beidzās pilnvaru termiņš tiesnesim Artūram Kučam, kurš karjeru turpina Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša amatā.

Par Jurisa apstiprināšanu ST tiesneša amatā vēl būs jālemj Saeimai.

LETA arhīvs liecina, ka Juriss bija viens no Ventspils mēra Aivara Lemberga lietas prokuroriem. Šogad pavasarī bijušais Ventspils mērs, pašreizējais Ventspils domes deputāts Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") pārsūdzējis Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru viņam piespriests četru gadu cietumsods un mantas konfiskācija.

2022.gadā Latvijas Radio vēstīja, ka Juriss bijis viens no potenciālajiem kandidātiem, kurus Valsts prezidents uzrunājis Satversmes aizsardzības biroja direktora amatam, taču politiķu vidū nav bijusi vienprātība par viņa atbilstību šim amatam.

2020.gadā Juriss kandidēja uz ģenerālprokurora amatu, ko gan ieguva Juris Stukāns. Kā liecināja aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Tieslietu padomes balsojumā par ģenerālprokurora amata kandidātiem nākamo lielāko atbalstu aiz Stukāna guva Juriss.