3dienas
1stundas
25minūtes
16sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pastnieku tagad var izsaukt arī uz mājām
foto: Latvijas Pasts
Ja dzīvojat ārpus valstspilsētas vai novada centra, varat bez maksas izsaukt pastnieku uz mājām.
Novadu ziņas

Pastnieku tagad var izsaukt arī uz mājām

Dace Ezera

Kas Jauns Avīze

Ja vēlaties lasīt “Kas Jauns Avīzi” vai kādu citu Izdevniecības “Rīga Viļņi” izdevumu, bet dzīvojat tālu no pilsētas un pasts nav viegli sasniedzamā attālumā, nav jāsatraucas – pastnieks var atbraukt pie jums uz mājām bez papildu maksas.

Pastnieku tagad var izsaukt arī uz mājām...

“Latvijas pasts” jau labu laiku piedāvā jaunu apkalpošanas veidu “Pastnieks mājās”. Šādā veidā iedzīvotāji lauku pagastos vai vietās, kur nav pieejama pasta nodaļa, var gan pasūtīt presi, gan samaksāt, piemēram, par elektrību vai nosūtīt paciņu.

Pandēmijas laika risinājums

“Latvijas pasta” komunikācijas speciālists Matīss Rutks stāsta, ka šī iespēja pirmoreiz ieviesta pandēmijas laikā, kad uzņēmums meklēja alternatīvas, lai nodrošinātu pakalpojumus, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus.

“Apzinot pieprasījumu, klientu un pasta darbinieku atsauksmes, tas tagad  kļuvis par pastāvīgu pakalpojumu veidu, kas ir parocīgs, īpaši senioriem un cilvēkiem reģionos. Tas paver iespēju, neizejot no dzīvesvietas, adresēt vai saņemt sūtījumus, apmaksāt rēķinus, abonēt presi, piemēram, “Kas Jauns Avīzi”, veikt citus darījumus,” teic Rutks.

Kas un kā var pieteikt

“Pastnieks mājās” bez maksas pieejams ikvienam iedzīvotājam ārpus valstspilsētām un novadu administratīvajiem centriem. Tas nozīmē, ka šajās teritorijās var pieteikt bezmaksas pastnieka vizīti dzīvesvietā, neatkarīgi pat no pasta nodaļas tuvuma.

Mājās ir iespēja saņemt tos pašus uzņēmuma pakalpojumus, kas pieejami pasta nodaļās, gan naudas pārvedumus, gan rēķinu apmaksu, sūtījumu nosūtīšanu un saņemšanu, pastmarku, aplokšņu un atklātņu iegādi.

Pieteikt “Pastnieku mājās” var gan darbdienās, gan brīvdienās: darbdienās no pulksten 8 līdz 20; sestdienās un svētdienās no 9 līdz 17.00, zvanot uz klientu atbalsta tālruni 27008001 vai rakstot uz e-pastu: info@pasts.lv.

Pastnieks pieteiktajā adresē lielākoties ierodas nākamajā darbdienā, bet maksājumu pakalpojumu sniegšanai vienas līdz trīs darbdienu laikā. Valstspilsētās un novadu administratīvajos centros dzīvojošie klienti pastnieku uz mājām var izsaukt, samaksājot 4,99 eiro.

Vislabāk dienu iepriekš rīta pusē

“Ņemot vērā, ka ir sākusies aktīvā abonēšanas sezona, rosinām klientus izvēlēties presi un noformēt abonementus pie “Pastnieks mājās”, lai pārliecinātos, cik ērts un piemērots ir risinājums. Jāpiebilst, ka pasta pakalpojumi līdz šim nekad nav bijuši tik sasniedzami, tādēļ aicinām laikus pieteikt šo iespēju. Jāuzsver, ka pastnieku izsaukšanai labākais laiks ir iepriekšējās darba dienas pirmā puse vai konkrēta datuma pieteikšana, ļaujot mums efektīvi saplānot maršrutu,” aicina Rutks.

Darījumu skaits ar šo pakalpojumu katru mēnesi palielinās. Jūlijā veikti vairāk nekā 14 000 darījumu, bet septembrī bijis ap 16 500 izsaukumu.

Vispopulārākais iemesls pastnieka vizītei dzīvesvietā ir maksājumu pakalpojumi, tajā skaitā rēķinu apmaksa, kas veido aptuveni pusi (47%) no visiem izbraukumā sniegtajiem darījumiem. Tad seko ar presi un mazumtirdzniecību saistīti pakalpojumi.

Lielākā iedzīvotāju aktivitāte novērojama Latgalē, Kurzeme nereti ierindojas otrajā vietā.