Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā no 17. līdz 19.oktobrim norisinās ikgadējais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference".

Atklāj drošības un ārpolitikas forumu "Rīgas konference 2024"

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā no 17. līdz 19.oktobrim norisinās ikgadējais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference".

Politika

FOTO: Sākas drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference 2024"

Jauns.lv

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā no šodienas līdz 19.oktobrim norisināsies ikgadējais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference".

FOTO: Sākas drošības un ārpolitikas forums "Rīgas ...

Šogad foruma uzmanības centrā būs Eiropas drošības nākotne, Ukrainas uzvara karā, sankciju ietekme uz Krievijas ekonomiku un tās iekšējo stabilitāti, NATO 360 grādu stratēģija un globālās partnerības, ANO loma un darba kārtība šī brīža ģeopolitiskajā realitātē, mākslīgā intelekta ietekme uz nacionālo drošību, informācijas telpu un starptautiskajām attiecībām.

Konferenci atklāja Valsts prezidents Edgars Rinkevičs. Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže (JV) ar Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi diskutēja par eiroatlantiskās telpas nākotnes drošību un attīstības virzieniem.

Savukārt aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) ar Vācijas aizsardzības ministra parlamentāro valsts sekretāri Sīmtji Milleri diskutēja par to, kas nepieciešams, lai nodrošinātu gatavību NATO jaunā aizsardzības plāna īstenošanai un kāda loma ir jaunajām tehnoloģijām NATO gatavības uzlabošanā.

Tāpat forumā piedalās Eiropas Komisijas izpildviceprezidents un tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis (JV), NATO ģenerālsekretāra vietnieks Boriss Ruge, NATO ģenerālsekretāra vietnieks izlūkošanas un drošības jautājumos Skots Brejs, Libērijas aizsardzības ministre Džeraldīna Dženeta Džordža, kā arī Eiropas Savienības īpašais sūtnis sankciju īstenošanā Deivids Salivans un citas amatpersonas, eksperti un profesionāļi.

Kopš 2006.gada "Rīgas konference" ir viena no diskusiju platformām par drošību un ārpolitiku Ziemeļeiropā, pulcējot Latvijas un ārvalstu augstākās amatpersonas, starptautiski atzītus ekspertus un masu mediju pārstāvjus diskusijās par Eiropas un globālās drošības un ekonomikas jautājumiem. Šogad konferencei kopā pieteikušies vairāk nekā 600 dalībnieku klātienē un attālināti.