1dienas
19stundas
35minūtes
45sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Šoferis bija gatavs atstāt bērnu uz ceļa tumsā..." aculieciniece atklāj nelāgu ainu Rīgas-Siguldas autobusā
foto: Shutterctock
Autobuss pameta Rīgu plkst. 20.15.
Viedokļi

"Šoferis bija gatavs atstāt bērnu uz ceļa tumsā..." aculieciniece atklāj nelāgu ainu Rīgas-Siguldas autobusā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vairākos starppilsētu autobusos vēl aizvien nav iespējams norēķināties ar bezskaidru naudu, un šī iemesla dēļ kāds šoferis tumsā uz ceļa bija gatavs atstāt bērnu, norāda aculieciniece.

"Šoferis bija gatavs atstāt bērnu uz ceļa tumsā......

"10. oktobrī šoferis uz ceļa tumsā bija gatavs atstāt bērnu, jo viņam nebija skaidras naudas, bet kartes negāja (šofera versijā par to atbildīga ATD). Šoferis nepiekāpīgs, bērnu jau teju sūtīja ārā, lasīja morāli. Izglāba pasažieris,kuram atradās 1,40 eiro," mikroblogošanas vietnē "X" norādījusi žurnāliste Liene Barisa-Sermule, atklājot, ka autobuss Rīgu pameta plkst. 20.15.

Vairāki Latvijas iedzīvotāji šofera rīcību nosodījuši, norādot, ka "šāda rīcība nav attaisnojama", vai "šoferim vajadzētu atvilkt no algas, lai viņš saprastu savas rīcības sekas". Rozālija norādījusi, ka "viņas maršrutā nekad nevarot norēķināties ar karti", bet Maija un Artis uzskata, ka "gadījumos, kad nestrādā terminālis, iedzīvotājiem vajadzētu ļaut transporta līdzekļos pārvietoties bez maksas". 

Vairāki iedzīvotāji iestājušies arī šofera pusē, norādot, ka "viņš rīkojies likumiski", bet Uldis skaidro, ka "gadījumā, ja atnāktu kontrole un pieķertu, ka kāds autobusā brauc bez biļetes, šoferim būtu jāmaksā kādi 80 eiro vai pat vairāk". Tāpat netrūkst iedzīvotāju, kas nosodījuši vecākus, kas "palaiduši bērnu ārpus mājas bez skaidras naudas".

Kāds iedzīvotājs piebildis, "ka bērniem jāiemāca lietot aplikācija "Mobilly"". "Visiem ir telefoni un internets," norādījis vīrietis. Bet Liene šādu apgalvojumu atspēkojusi, norādot, ka "biļetes nav iespējams nopirkt brīžos, kad autobuss jau ir pametis sākumpunktu". Komentāru notikušajā sniegusi arī Autotransporta direkcija, kas skaidro, "ka lietojot "Mobilly" un pārvietojoties līnijās, kurās jau ir ieviesta vienotā biļešu sistēma (Skulte, Tukums, Sigulda), iespējams izmantot "Dienas brauciena" biļeti. "Atpazīt var pēc zilā noformējuma, izvietota virs visu reisu biļetēm," skaidro Autotransporta direkcija.