Kādā Rīgas skolā uzliesmojis vemšanu un caureju izraisošs vīruss. SPKC pēta situāciju
foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Saslimšanas konstatētas Rīgas Valdorfskolā. Šobrīd sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) tiek veikta gadījumu izmeklēšana, lai noskaidrotu, kāda ir saslimšana un kāds ir tās iemesls.
Sabiedrība

Kādā Rīgas skolā uzliesmojis vemšanu un caureju izraisošs vīruss. SPKC pēta situāciju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Jauns.lv rīcībā nonāca informācija, ka kādā no Rīgas skolām nesen konstatēti vairāki gadījumi ar aprakstītajiem simptomiem.

Kādā Rīgas skolā uzliesmojis vemšanu un caureju iz...

Kā noskaidrojās, runa ir par Rīgas Valdorfskolu Kalnciema ielā 160, Rīgā. Saskaņā ar informāciju īsā laika posmā no aprakstītajām gremošanas sistēmas problēmām cieta kā skolas personāls, tā arī skolēni.

Jauns.lv sazinājās ar Rīgas Valdorfskolu, lai noskaidrotu, vai izskanējušais ir taisnība un vai ir zināms, kas izraisījis veselības problēmas. Skolas direktore Māra Svilāne apstiprināja, ka saslimšanas gadījumi ir konstatēti.

“Jā, vienā no skolas ēkām piektdien [04. oktobrī] piedzīvojām lokālu vemšanas un caurejas uzliesmojumu, pēc palīdzības pie skolas medmāsas vērsās bērni no dažādām klasēm un darbinieki, kopā 26 cilvēki,” pauda direktore.

Svilāne informē, ka šobrīd sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) tiek veikta gadījumu izmeklēšana, lai noskaidrotu, kāda ir saslimšana un kāds ir tās iemesls.

“Skolā veikta dezinfekcija, darbinieki un vecāki informēti par veicamajiem slimību ierobežojošiem un profilakses pasākumiem,” piebilda direktore.