Liepnieks neierastā veidā paziņo par bijušās sievas nāvi
foto: Ekrānuzņēmums
Jurģis Liepnieks ar Ilzi bija precējies 9 gadus, bet kopā 16.
Sabiedrība

Liepnieks neierastā veidā paziņo par bijušās sievas nāvi

Jauns.lv

Politologs un rakstnieks Jurģis Liepnieks visai neparastā veidā paziņojis par savas bijušās sievas Ilzes Elizabetes Liepnieces nāvi.

Liepnieks neierastā veidā paziņo par bijušās sieva...

Sarunā ar pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītāju Nilu Konstantinovu portālā "Puaro" Liepnieks paziņoja par bijušās sievas nāvi, sakot: “Naktī uz ceturtdienu nomira mana sieva Ilze, ar kuru mēs bijām precējušies padsmit gadus, padsmit gadus bijām kopā. Mēs pēdējos gados vairs nedzīvojām kopā, bet jebkurā gadījumā ir liela atšķirība, vai nomirst kaut kāds cilvēks Palestīnā, kas teorētiski ir liels notikums, traģēdija, un cita lieta ir, ja nomirst kāds, kuru tu zināji, ka viņš eksistē.”

Viņš norādīja, ka “traģisks ir viss tas stāsts”, jo Ilzei bija tikai 43 gadi, un citos apstākļos viņa varētu dzīvot vēl 43 gadus laimīgi.

“Es nekad iepriekš nebiju saskāries ar alkohola problēmām, un viena no lietām, par ko es domāju, ir tas, ka, ja es būtu ātrāk sapratis, kas notiek. Jo vairākus gadus atpakaļ Ilzes draugi mani aicināja uz slepenām tikšanām un teica, ka Ilzei ir problēmas, ka kaut kas ir jāizdomā un jādara. Es toreiz dusmojos uz viņiem un teicu, ka tās ir muļķības, ka nav nekādas problēmas [..]. Kad es beidzot sapratu, kas patiesībā notiek, tas bija nopietns pārbaudījums,” atzina Liepnieks.

“Mēs izšķīrāmies ne tāpēc, ka es būtu padevies, bet tāpēc, ka mana meita dzīvoja ar mums, un kādā brīdī man nācās pieņemt lēmumu. Mēs izšķīrāmies, bet mēs kontaktu saglabājām,” pauda Liepnieks.

Kā zināms, 2023. gadā Jurģis Liepnieks paziņoja par šķiršanos no Ilzes Elizabetes Liepnieces.

“Tāpat kā labām lietām reizēm pienāk gals, arī mums bija jāiet tālāk. Lai izvairītos no baumām un neskaidrībām, vēlamies pateikt, ka pēc 16 gadiem kopā, no kuriem 9 gadi laulībā, mēs ar Ilzi Elizabeti Liepnieci esam nolēmuši turpmāk doties dzīvē katrs pa savu ceļu. Mēs paliekam draugi un sadarbības partneri, pilni cieņas un pateicības vienam pret otru par daudzajiem brīnišķīgajiem mirkļiem un lielisko laiku kopā,” tolaik sociālajā tīklā “Facebook” rakstīja Liepnieks.

Jauns.lv izsaka dziļāko līdzjūtību Ilzes Elizabetes Liepnieces ģimenei un tuviniekiem.