Pēc publiskām domstarpībām "Progresīvos" pamet trīs partijas biedres
foto: LETA/Lita Millere
Pūpola paudusi neizpratni par partijas līdzpriekšsēdētāja rīcību.
Politika

Pēc publiskām domstarpībām "Progresīvos" pamet trīs partijas biedres

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Pēc publiskām domstarpībām ar partijas "Progresīvie" Saeimas frakcijas vadītāju Andri Šuvajevu, politisko spēku pametusi Rīgas domniece Zane Pūpola. Tāpat no partijas izstājusies Selma Levrence un Linda Ārende, norāda "Latvijas Televīzija".

Pēc publiskām domstarpībām "Progresīvos" pamet trī...

Pūpolai nesaskaņas ar partijas biedriem izcēlās 21. septembrī, kad viņa mikroblogošanas vietnē "X" salīdzināja Izraēlu ar Krieviju, nosaucot abas par teroristu valstīm. "Izraēla un Krievija ir teroristu valstis, kas iebrūk citās valstīs. Tas ir ļoti vienkārši, ja cilvēks nav rasists," norādīja politiķe.

foto: Ekrānšāviņš
Pūpolas izteikumi mikroblogošanas vietnē "X".
Pūpolas izteikumi mikroblogošanas vietnē "X".

Tomēr ar šādiem apgalvojumiem nav bijis mierā "Progresīvo" Saeimas frakcijas vadītājs Andris Šuvajevs, kurš pēc Pūpolas izteikumiem paziņoja, ka "partija kategoriski norobežojas no nostājas, kas Izraēlu pielīdzina Krievijai". "Šādi izteikumi un salīdzinājumi neesot pieņemami un šobrīd esot nepieciešams deeskalēt militāro konfliktu, lai novērstu vēl vairāk civiliedzīvotāju nāves," tviterī rakstīja Šuvajevs.

Reaģējot uz to Pūpola nosauca Šuvajevu par "genocīda grūpiju" un paziņoja, ka viņai esot kauns. Situācija partijā eskalējās un Pūpola līdz ar divām citām partijas biedrēm - Selmu Levrenci un Lindu Ārendi - iesniedza iesniegumus par partijas "Progresīvie" pamešanu. Rīgas domes frakcijas "Progresīvie" vadītājs Mārtiņš Kossovičs paudis cerību, ka Pūpola turpinās darbu frakcijā.

Kā ziņots, Libānā Izraēlas divu dienu triecienos nogalināto cilvēku skaits pieaudzis līdz 558, bet ievainoto - līdz 1835, otrdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads. Bojāgājušo vidū esot aptuveni 50 bērni.  Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pirmdien triecienus Libānā raksturoja kā preventīvu uzbrukumu, kā mērķis ir iznīcināt Libānas šiītu grupējuma "Hizbollah" ieročus. Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpināja triecienus Libānā.