Sociālajos tīklos tiek izplatīti nepatiesi apgalvojumi saistībā ar jauniešu avāriju Gulbenes novadā, norāda Iekšējās drošības birojs
foto: Degpunktā
Pateicoties likumsargu operatīvai rīcībai, vienu cietušo izdevās laicīgi nogādāt līdz slimnīcai.
Sabiedrība

Sociālajos tīklos tiek izplatīti nepatiesi apgalvojumi saistībā ar jauniešu avāriju Gulbenes novadā, norāda Iekšējās drošības birojs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) norādījis, ka sociālajos tīklos kāds vīrietis aktīvi izplata viedokli, ka traģisko avāriju Gulbenes novadā izraisījusi policijas pakaļdzīšanās transportlīdzeklim, kurā atradās jaunieši.

Sociālajos tīklos tiek izplatīti nepatiesi apgalvo...

Saistībā ar vīrieša paustajiem apgalvojumiem, IDB veicis pārbaudi, kurā secināts, ka personas minētie fakti sociālajās vietnēs neatbilst patiesībai. Arī Valsts policija (VP) noliedz šādu informāciju, apgalvojot, ka tā nav patiesa. “Negadījuma vietu pirmie pamanīja VP ekipāža, kas īsi pēc pusnakts patrulēja konkrētajā ceļa posmā. Policijas amatpersonas bija ceļā no cita notikuma vietas un ātri reaģēja uz negadījumu,” skaidro VP Sabiedrisko attiecību nodaļā. VP arī uzsver, ka, pateicoties šai ātrajai rīcībai, iespējams, izdevās nogādāt vienu no pasažieriem ar dzīvības pazīmēm medicīnas iestādē.

Jau vēstīts, ka negadījums notika Lizuma pagastā, uz autoceļa Cesvaine-Velēna. Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.  Avārijā bojā gāja 17 gadus vecais spēkrata “Audi A3″ vadītājs, kāds viņa draugs un šī drauga jaunākā māsa, kā arī Vika, kura svētdien būtu svinējusi savu 18. jubileju. Vikas brālis Jauns.lv norādījis, ka "tā bija zināma lieta, ka autovadītājs mēdza uz autoceļa būt pārgalvīgs". Tāpat Ingars norādījis, ka turpinās izmeklēšana un piemin, ka liktenīgajā dienā ceļus klājusi bieza migla.