Cik skaists notikums! Kuldīgas slimnīcā šogad sagaidīts jau trešais dvīņu pāris
foto: Kuldīgas slimnīcas arhīvs.
Kuldīdznieki Didzis un Sigita Alkšari ar nesen dzumušajām dvīnēm Matildi un Alisi un trīsgadīgo Katrīnu Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā.
Novadu ziņas

Cik skaists notikums! Kuldīgas slimnīcā šogad sagaidīts jau trešais dvīņu pāris

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sagaidot dvīņu māsiņas Matildi un Alisi, 20. septembris Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā bija dubultpriecīga un reizē arī dubultatbildīga diena. Šis šogad Kuldīgas slimnīcā ir jau trešais dvīņu pāris.

Cik skaists notikums! Kuldīgas slimnīcā šogad saga...

Dvīņu grūtniecība un dzemdības ir vienlaikus emocionāls un izaicinošs brīdis gan māmiņai, gan speciālistiem. Māsiņas Matilde un Alise pasaulē nāca plānota ķeizargrieziena operācijā. Pateicoties Kuldīgas slimnīcas ginekoloģēm – dzemdību speciālistēm Ilzei Smiltānei un Natālijai Gailītei, neonatoloģei Dacei Dzenei, vecmātei Guntai Cepurītei, kā arī operāciju bloka un dzemdību nodaļas komandai, dvīnītes piedzima veiksmīgi.

Bērniņu vecāki, kuldīdznieki Sigita un Didzis Alkšari atzīst, ka sajūtas ir fantastiskas un nebaidās no jaunās pieredzes. Sigita pastāsta, ka uzzinot, ka ir gaidībās, vīram pajokojusi, ka varētu būt dvīņi, un drīz vien jau tika konstatēts, ka joks ir kļuvis par īstenību. Māmiņa priecājas, ka jau grūtniecības laikā jutusi lielu atbalstu no ģimenes un ir droša, ka arī tagad tiks ar visu galā.

Ģimenē jau ir viena meita – trīs gadus vecā Katrīna. Viņai ar māsiņām iepazīties bija ļauts jau pirms ģimene devās mājās. Matilde un Alise šogad ir trešais dvīņu pāris, kas dzimis Kuldīgas slimnīcā. Lai ģimene ar jauno situāciju varētu bez bažām kopīgi aprast ar jauno situāciju, Kuldīgas slimnīca trešo dvīņu vecākiem šogad dāvina ģimenes palātu bez maksas.