Pakāpeniski sāk vēsturiskā restorāna "Sēnīte" atjaunošanu.

Vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbi

Uzņēmums “Latvian Catering Company” uzsācis vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbus un pauž cerību, ka līdz restorāna 60. dzimšanas dienai - ...

Novadu ziņas

"Sēnīte" varētu piedāvāt ēdienus gan no 1980. gada, gan mūsdienu ēdienkarti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Iedvesmojoties no kādreizējām sēņošanas tradīcijām savulaik slavenajā restorānā "Sēnīte", nesen aizvadīti pirmie Sēņu svētki. Iecienītās tradīcijas nebūs vienīgais, ko restorāns atdzīvinās — galdā plānots celt pazīstamus, "Sēnītei" raksturīgus ēdienus.

"Sēnīte" varētu piedāvāt ēdienus gan no 1980. gada...

Kā intervijā ReTV atzina SIA "Latvian Catering Company" īpašnieks Rolands Zujevičs, jau šobrīd tiek apzinātas tā laika receptes.

"Varētu piedāvāt ēdienus gan no 1980. gada, gan mūsdienu ēdienkarti — tas būtu mūsu mērķis. Bet līdz tam vēl ir ejams ceļš, tas nenotiks tik ātri, ka jau rīt pēcpusdienā šeit varēsim atpūsties. Tāpēc šobrīd strādājam pie pagalma sakārtošanas un apgūšanas," norādīja Rolands Zujevičs.

Kā zināms, par "Sēnītes" popularitāti liecināja fakts, ka pie ielas malā esošā veikala vienmēr stāvēja gara cilvēku rinda. Vispopulārākais ēdiens esot bijis desiņas ar štovētiem kāpostiem, daudzi slavēja arī restorānā pieejamo sāļo un saldo maizīšu klāstu.

Pašlaik agrākajai kulinārijas un konditorejas izstrādājumu veikala ēkai jaunie īpašnieki — uzņēmums SIA "Latvian Catering Company" — plāno, ka jau līdz šī gada novembrim pilnīgi izremontētajās un labiekārtotajās restorāna virtuves un administrācijas telpās varētu ievākties uzņēmuma darbinieki.

"Sēnīti" plānots atvērt 2027. gada 5. decembrī — uz "Sēnītes" 60. gadu jubileju.

Restorāna "Sēnīte" teritorijā aizvadīti pirmie Sēņu svētki

Iedvesmojoties no kādreizējām sēņošanas tradīcijām savulaik slavenajā restorānā “Sēnīte”, sestdien, 14. septembrī, aizvadīti pirmie Sēņu svētki “Sēnītē”.