Latvijas piekrastē ik pa laikam tiek atklāti tā saucamie "spoku tīkli". Gluž tāpat kā pamesti kuģi, šie zvejas tīkli bezmērķīgi peld ūdenī un ir palikuši bez saimniekiem.

No Baltijas jūras izceļ "spoku tīklus"

Latvijas piekrastē ik pa laikam tiek atklāti tā saucamie "spoku tīkli". Gluž tāpat kā pamesti kuģi, šie zvejas tīkli bezmērķīgi ...

Novadu ziņas

FOTO: Engures pusē izceltais "spoku tīkls" drīzumā spēcinās Ukrainas aizsardzības spējas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Septembra sākumā 7,4 kilometru attālumā no Engures ostas izceltais "spoku tīkls" ir nodots biedrībai "SOS palīdzība Ukrainas armijai", kas no zvejas tīkla izgatavos maskēšanās tīklus Ukrainas militārajām vajadzībām.

FOTO: Engures pusē izceltais "spoku tīkls" drīzumā...

Jau ziņots, ka Latvijas piekrastē ik pa laikam tiek atklāti tā saucamie "spoku tīkli". Gluži tāpat kā pamesti kuģi, šie zvejas tīkli bezmērķīgi peld ūdenī un ir palikuši bez saimniekiem. 5. septembrī šāds tīkls tika izcelts 7,4 kilometru attālumā no Engures ostas. Tā kopējas garums bija vairāk nekā 280 metru.

“Informācija par atstāto zvejas rīku bija sen, bet pagājušā gadā sadarbībā ar "Neste" realizētais kuģa vraka attīrīšanas projekts deva impulsu pievērsties tā meklēšanai. Ņemot vērā ierobežoto redzamību zem ūdens un pamestā tīkla tikai aptuveni zināmo atrašanās vietu, šis bija ļoti darbietilpīgs process, kas beidzot ir vainagojies ar panākumiem,’’ skaidro Engures ostas un Rojas ostas pārvaldnieks Jānis Megnis.

foto: Ekrānšāviņš
Nu no jūras izceltais tīkls nodots biedrībai "SOS palīdzība Ukrainas armijai.
Nu no jūras izceltais tīkls nodots biedrībai "SOS palīdzība Ukrainas armijai.

Nu no jūras izceltais tīkls nodots biedrībai "SOS palīdzība Ukrainas armijai", kas no zvejas tīkla izgatavo maskēšanās tīklus militārām vajadzībām. Šādā veidā “spoku tīkls” no apdraudējuma videi un tās ekosistēmai pārtaps par noderīgu rīku Ukrainas karavīru aizsardzībā. Šobrīd izgatavoti jau 51. maskēšanās tīkli un, kā min biedrības pārstāvji, materiāla pietiks vēl labam laikam.