Kultūra

Martā notiks Baha mūzikas nedēļa

Jauns.lv

Atklājot 15.Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla jubilejas sezonu, no 19.marta līdz 28.martam notiks Baha mūzikas nedēļa, informēja pasākuma organizatoru pārstāve Agnese Lapsiņa.

Martā notiks Baha mūzikas nedēļa...

Festivāla laikā pirmo reizi Latvijā klausītājiem tiks piedāvāts 12 stundu ilgs Baha maratons un citi mūzikas notikumi.

Baha mūzikas nedēļu iesāks festivāla direktores, klavesīnistes Ainas Kalnciemas un somu vijolnieces Sirkas - Līzas Kākinenas Pilčas koncertprogramma. Johana Sebastiana Baha sonātes vijolei un klavesīnam abu mākslinieču izpildījumā varēs dzirdēt festivāla ieskaņas koncertā 19.martā Kuldīgā un atklāšanas koncertā, Eiropas Senās mūzikas dienā, 21.martā, Rīgā. 25.martā Mencendorfa namā notiks Kalnciemas klavesīna klases studentu koncerts.

Baha mūzikas nedēļas noslēgumā 28.martā pirmo reizi Latvijā notiks ambiciozs projekts - Baha maratons. Tā laikā visas dienas garumā sešos koncertos trīs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) zālēs tiks atskaņotas Baha darbu interpretācijas. Maratonistu vidū būs JVLMA pasniedzēji - izpildītājmākslinieki. Ar komponista mūziku uzstāsies ērģelniece Vita Kalnciema, vijolniece Eva Bindere, pianisti Sergejs un Andrejs Osokini, Juris Kalnciems, Ventis Zilberts, Juris Žvikovs, Jānis Maļeckis un Toms Ostrovskis, klavesīniste Ieva Saliete, kā arī diriģenti Andris Vecumnieks un Māris Kupčs. Maratonā piedalīsies arī viesis no Vācijas - Berlīnes Mūzikas augstskolas rektors un diriģents Jorgs Peters Veigls, kā arī studentu simfoniskais orķestris, koris un senās mūzikas katedras studenti. Komentārus par skaņdarbiem sniegs JVLMA muzikologi.

Baha nedēļas laikā no 23.marta līdz 27.martam JVLMA studentiem meistarklases vadīs Veigls.

LETA

Tēmas