"Mēs jums palīdzēsim pārdot māju un pārvākties uz vienistabas dzīvoklīti!" Ventspils pusē uzdarbojas viltus Sociālā dienesta darbinieki
foto: Pixabay
Krāpnieki seniorei solījušies palīdzēt ar mājas pārdošanu un rosinājuši viņu pārvākties uz vienistabas dzīvokli.
Novadu ziņas

"Mēs jums palīdzēsim pārdot māju un pārvākties uz vienistabas dzīvoklīti!" Ventspils pusē uzdarbojas viltus Sociālā dienesta darbinieki

Gundega Grīva

Jauns.lv

Ventspils Sociālais dienests brīdina, ka nezināmas personas, uzdodoties par Sociālā dienesta darbiniekiem, Ventspils pusē cenšas apkrāpt cilvēkus.

"Mēs jums palīdzēsim pārdot māju un pārvākties uz ...

Ar satraucošu vēsti sociālajos tīklos aizvadītajā dienā dalījusies Līga. Viņa norāda, ka "nedēļas sākumā viņas 60 gadus vecās kaimiņienes mājās Staldzenē ienākuši trīs cilvēki, kas stādījušies priekšā kā sociālie darbinieki". “Mēs esam no Sociālā dienesta. Nācām apsekot māju un paskatīties, kā jūs dzīvojat. Ko ēdat, kur mazgājaties, utt.” viņi stādījušies priekšā. Līga vēsta, ka "kaimiņiene uz visiem viņu jautājumiem laipni atbildējusi, piebilstot, ka kaimiņiene dzīvo viena un ir samērā kluss cilvēks".

"Kas mums likās visjocīgākais, ka šie cilvēki jautāja vai kaimiņiene nevēlas dzīvot vienistabas dzīvoklītī, un piedāvāja viņai palīdzēt pārdot māju. Kaimiņiene ir klusa un nemanāma un viņas māja nav no šikākajām," norāda Līga.

Viņa piebilst, ka nevēlamie ciemiņi šoreiz devās prom un atvaoties sacīja "līdz citai reizei!". Līga aicina cilvēkus būt vērīgiem un aprunāties ar sev tuvumā esošiem pensionāriem un vientuļajiem cilvēkiem. "Nelaidiet iekšā svešos, neko neparaktiet un saglabājiet skaidru prātu. Šis bija krāpniecisks gājiens, jo noskaidrots, zvanot uz sociālo dienestu, ka neviens nekur nav braucis!" vēsta Līga.

Arī Ventspils Sociālais dienests apstiprina šādu vēsti. "Ventspils Sociālā dienesta rīcībā ir nonākusi informācija, ka nezināmas personas, uzdodoties par Sociālā dienesta darbiniekiem, cenšas veikt krāpnieciskas darbības, tāpēc aicinām iedzīvotājus, jo sevišķi seniorus, būt uzmanīgiem," norāda dienests.

Tas skaidro, ka "sociālā dienesta darbinieks nekad neprasīs no palīdzības saņēmēja naudu, piekļuves datus bankas kontiem un nelūgs parakstīt kādus līgumus. Tāpat sociālā dienesta darbinieks, apmeklējot klientu dzīvesvietā, vienmēr nosauks savu vārdu, uzvārdu un uzrādīs personas apliecību, kurā minēts iestādes nosaukums, un kurā redzams darbinieka ieņemtais amats un foto.

Ventspils Sociālais dienests lūdz iedzīvotājus visos aizdomīgos gadījumos sazināties ar dienestu pa tālruni 63601210 vai 63663001.