Supermēness Rīgā.

Supermēness Rīgā 2024. gada 18. septembrī

2024. gada 18. septembrī Rīgā bija redzams supermēness.

Sabiedrība

FOTO: kāds izskatījās supermēness Rīgā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Daudzi norāda, ka cilvēki pilnmēness laikā kļūst emocionālāki, agresīvāki, guļ sliktāk nekā parasti, var smieties un raudāt bez redzama iemesla. Mediķi pamana, ka pilnmēnesī palielinās insultu, hipertonisko krīžu un dažādu pacientu pieplūdums ārstniecības iestādēs.

FOTO: kāds izskatījās supermēness Rīgā...

Astrologi saka, ka pilnmēnesim 2024. gada 18. septembrī Zivju zīmē piemīt unikāla enerģētika, kas vērsta uz emocionāliem, garīgiem un intuitīviem dzīves aspektiem.

Kas ir pilnmēness

Mēness nevis izstaro pats savu gaismu, bet atstaro Saules gaismu. Atkarībā no tā, kur atrodas Saule, Mēness un Zeme attiecībā viens pret otru, vērotājs no Zemes atstaroto gaismu redz atšķirīgi. Mēness cikls sadalīts astoņās fāzēs, katrā no tām no Zemes redzama atšķirīga Mēness diska forma. Pilnmēnesī mēness atstarotās gaismas daudzums ir maksimāls, jaunmēnesī - minimāls. Proti, pilnmēnesī Mēness ir maksimāli spilgts. Pie tam uzlec agrāk, ap saulrieta laiku, un noriet vēlāk, apspīdot tumšās nakts debesis ar atstarotu gaismu.

Ieteikumi šajā pilnmēnesī

  • Meditācija un pašrefleksija: tā kā šis laiks ir stipri saistīts ar intuīciju, centieties to veltīt meditācijām un iekšējām praksēm. Tas palīdzēs dziļāk izprast sevi un savas iekšējās vajadzības.
  • Atlaišana un piedošana: šis ir ideāls laiks sevis un citu piedošanai, atbrīvošanai no negatīvajām emocijām.
  • Radošums: pievērsieties kaut kam, kas ļauj izteikt savas jūtas caur mākslu, mūziku vai citu radošu procesu. Tas var palīdzēt iekšējos pārdzīvojumus transformēt par kaut ko skaistu.
  • 2024. gada 18. septembris ir spēcīgs laiks garīgai izaugsmei, emocionālai dziedināšanai un radošai pašizpausmei, uzskata astrologi.