Virs Krāslavas novada fiksētais lidojošs objekts izrādījies putnu bars
foto: LETA
Gaisa telpas novērošanas iekārtas uztvērušas putnu baru, bet aizdomīgi objekti netika konstatēti.
Sabiedrība
2024. gada 17. septembrī, 15:40

Virs Krāslavas novada fiksētais lidojošs objekts izrādījies putnu bars

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šodien Latgalē nenoskaidrotais "lidojošais objekts", kura dēļ debesīs tika pacelti NATO iznīcinātāji, izrādījies putnu bars, informē Gaisa spēkos (GS).

Virs Krāslavas novada fiksētais lidojošs objekts i...

Gaisā tika pacelti NATO Gaisa telpas patrulēšanas misijas iznīcinātāji no Lielvārdes militārās bāzes, kas veica attiecīgā rajona apsekošanu. Kā otrdienas pēcpusdienā apliecināja GS, gaisa telpas novērošanas iekārtas uztvērušas putnu baru, bet aizdomīgi objekti netika konstatēti.

NBS kopā ar NATO sabiedrotajiem turpina monitorēt situāciju uz austrumu robežas un ir pastiprināta gaisa telpas robežas novērošana, uzsvērts Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Kā ziņots, 7.septembrī Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas "Shahed" tipa drons. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki situāciju monitorējuši, taču netika pieņemts lēmums nedz šo dronu notriekt, nedz pacelt gaisā Latvijā dežurējošos NATO iznīcinātājus, kas izpelnījies daļas sabiedrības kritiku. Kad drons nokrita, deaktivizēta tā kaujas galviņa, kas sākotnēji nebija eksplodējusi.

Pēc notikušā Aizsardzības ministrija sākusi konsultācijas ar sabiedrotajiem, kas pēdējā laikā saskārušies ar līdzīgiem incidentiem. Tāpat tiek iniciētas plašākas konsultācijas, lai kopā ar NATO sabiedrotajiem meklētu kolektīvus risinājumus. Aizsardzības resorā arī sāktas izvērtēšana par atbildīgo personu rīcību incidenta laikā.