Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Otrdien saglabāsies silts laiks, taču brīdina par sliktu gaisa kvalitāti
foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas jūras līcis pie Mērsraga.
Sabiedrība

Otrdien saglabāsies silts laiks, taču brīdina par sliktu gaisa kvalitāti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Otrdien Latvijā būs pārsvarā skaidras debesis, pēcpusdiena gaidāma vasarīgi silta, taču, kā informē portāls "Lsm", Latvijā ieplūdīs netīrāks gaiss, kas pasliktinās gaisa kvalitāti.

Otrdien saglabāsies silts laiks, taču brīdina par ...

Gaisā palielinās PM10 cieto daļiņu koncentrācija, kas galvenokārt sastāv no putekļiem no stepju reģioniem Ukrainā un Krievijā, kā arī no nepilnīgas sadegšanas materiāliem no mežu ugunsgrēkiem šajās valstīs, tostarp Baltkrievijā, ziņo portāls "Lsm".

Veselām personām šāds piesārņojums parasti nenodara tūlītēju kaitējumu veselībai. Tomēr jutīgākām personām, piemēram, bērniem ar astmu vai pieaugušajiem ar sirds problēmām ieteicams ierobežot fiziskās aktivitātes un pastaigas ārā.

Naktī un no rīta visā valstī būs skaidrs laiks, vietām veidosies migla. Pūtīs viegls austrumu, dienvidaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra +8..+13 grādi, dažviet piekrastē līdz +15 grādiem.

Diena būs sausa un saulaina, vien Kurzemes ziemeļrietumos mākoņi sāks aizklāt debesis. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz +23..+26 grādiem, vietām piekrastē temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem.

Rīgā otrdien gaidāms skaidrs laiks, pūtīs lēns vējš. Termometra stabiņš saullēktā noslīdēs līdz +15 grādiem, piepilsētā - līdz +11..+13 grādiem. Pēcpusdienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +24..+25 grādiem.