Ikdienišķa auto apturēšana Rīgā pārvēršas par lielu narkotiku kravas atklāšanu
foto: Rīgas pašvaldības policija
Attēls no notikuma vietas.
112

Ikdienišķa auto apturēšana Rīgā pārvēršas par lielu narkotiku kravas atklāšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 7. septembrī, pēc saulrieta Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki Sarkandaugavā ievēroja "Volkswagen" nomas transportlīdzekli, kura vadītājs bija manīts ar, iespējams, atvērtu alkoholisko dzērienu rokās. Ņemot vērā aizdomīgo rīcību, policisti nolēma apturēt transportlīdzekli, kas vēlāk izrādījās ļoti pareizs lēmums. Pārbaudot vadītāju, atklājās, ka viņam nebija autovadītāja apliecības – tā bija atņemta. Vadītājs uz vietas tika aizturēts, informē Rīgas pašvaldības policija.

Ikdienišķa auto apturēšana Rīgā pārvēršas par liel...

Tomēr ar to incidenta nopietnība nebeidzās. Automašīnas salonā atradās arī pasažieris, kurš, pamanot policijas rīcību, sāka izrādīt redzamu nervozitāti. Policistiem tas radīja aizdomas, un, pēc datu pārbaudes, likumsargi pieprasīja pasažierim uzrādīt somas saturu. Vīrietis centās slēpt savu satraukumu, taču pēc brīža izvilka no kabatas iepakojumu ar, iespējams, marihuānu. Likumsargi nolēma veikt rūpīgāku pārmeklēšanu, un tās laikā tika atrasts vēl viens iepakojums ar, iespējams, marihuānu, kā arī divi iepakojumi ar baltu pulverveida vielu. Pārmeklējot automašīnu, policisti atrada arī papīra dāvanu maisu, kurā slēpās nelieli svari un vēl lielāks daudzums dažādu narkotisko vielu.

Notikuma vietā nekavējoties tika izsaukti Valsts policijas (VP) darbinieki, kuri pārņēma turpmāko izmeklēšanu. Aizdomās turētās personas tika nodotas VP darbinieku rīcībā, lai turpinātu procesuālās darbības un noskaidrotu visas apstākļu nianses.

Šis notikums uzsver gan vietējo likumsargu modrību un spēju ātri reaģēt, gan arī atgādina par pastāvošo problēmu saistībā ar narkotisko vielu apriti un transportlīdzekļu vadīšanu bez tiesībām.