Kalnciema pagastā jūtama kodīga smaka – iedzīvotāji aicināti nekavējoties ziņot Valsts vides dienestam
foto: Ieva Čīka/LETA
Valsts vides dienestam sūdzību var iesniegt lietotnē "Vides SOS".
Novadu ziņas

Kalnciema pagastā jūtama kodīga smaka - iedzīvotāji aicināti nekavējoties ziņot Valsts vides dienestam

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pēdējā laikā Jelgavas novada pašvaldība vairākkārt saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par kodīgām un ķīmiskām smakām Kalnciemā.

Kalnciema pagastā jūtama kodīga smaka – iedzīvotāj...

Sociālajā tīklā "Facebook" Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietniece Irina Dolgova raksta, ka Kalnciema pagastā, Jelgavas novadā, ir jūtama izteikta ķīmiska smaka gaisā. Viņa norāda, ka nevar iziet uz balkona un ievilkt gaisu, jo sāk griezties galva un džinkst ausīs. Dolgova piebilst, ka arī viņas ģimenes locekļi ir pamanījuši šo īpatnējo smaku.

“Personīgi, ne vienu reizi vien, esmu saņēmusi mutiskus iedzīvotāju sūdzības, par ķīmisku smirdoņu pagastā, dažādās lokācijās, dažādos periodos,” minēts viņas publicētajā ziņojumā. Viņa piebilst, ka arī citi iedzīvotāji saskaras ar līdzīgu situāciju – jūt kodīgu smaku, kuru ir grūti aprakstīt; griežas galva, kož kaklā un mutē rūgta garša.

Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, Kalnciema pagasta pārvalde un pašvaldības Vides pārvaldības nodaļa aktīvi apseko Kalnciema teritoriju, lai atrastu iespējamo smaku izraisītāju. Ja iedzīvotāji jūt kodīgu, traucējošu smaku, Jelgavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus nekavējoties ziņot Valsts vides dienestam, iesniedzot savu sūdzību lietotnē Vides SOS, rakstot uz e-pastu videssos@vvd.gov.lv vai zvanot 26338800.