Saeimas kafejnīca pēc ilgiem gadiem aizveras. Kur tagad ēdīs deputāti?
foto: Izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Bilde Saeimas kafejnīcā tapusi vēl 2012. gadā. Pie kases - kādreizējais "saskaņietis" Andrejs Klementjevs.
Sabiedrība

Saeimas kafejnīca pēc ilgiem gadiem aizveras. Kur tagad ēdīs deputāti?

Sabīne Plauka

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā publiskajā telpā izskanēja informācija par Saeimas kafejnīcas slēgšanu, kas nozīmē, ka deputāti un citi Saeimas darbinieki tagad ir palikuši bez siltām pusdienām un garda kafijas malka. Jauns.lv skaidro, kāds ir kafejnīcas slēgšanas iemesls un kas būs tās vietā.

Saeimas kafejnīca pēc ilgiem gadiem aizveras. Kur ...

Deputāte un uzņēmēja Linda Matisone savā "Facebook" kontā raksta, ka iemesls, kāpēc kafejnīca ir slēgta, ir augstais PVN ēdināšanas sektoram. Lai gan deputāte vairākkārtīgi ir aicinājusi samazināt PVN likmi Latvijas ēdināšanas uzņēmumiem, tos vēl joprojām turpina vazāt pa Saeimas gaiteņiem, solot atbalstu. Tāpēc arī nav pārsteigums, ka "Iznomā telpas" jau vairākus gadus ir viens no populārākajiem uzrakstiem restorānu skatlogos. 

Saeimas preses dienests portālam Jauns.lv skaidro, ka patlaban Saeimas ēdnīca uz nenoteiktu laiku ir slēgta. Tas saistīts ar to, ka iepriekšējais telpu nomnieks nepagarināja telpu nomas līgumu un jauns pakalpojuma sniedzējs līdz šim nav pieteicies.

Lai nozari uzrunātu iesaistīties un piedalīties, informācija par iespējām iznomāt telpas tika izplatīta iespējami plašam potenciālo interesentu lokam, t.sk. Latvijas Ēdinātāju apvienībai, kas apvieno šīs nozares uzņēmējus.

Ņemot vērā radušos situāciju, ēdnīcas telpās, ja netiks atrasts telpu nomnieks, kas ir ieinteresēts piedāvāt esošajās telpās atbilstošu ēdināšanas pakalpojumu, tiek apsvērta iespēja, veicot atbilstošu iepirkumu, sameklēt nomnieku, kas ierīko pašapkalpošanās pārtikas kiosku, lai deputātiem un darbiniekiem ikdienā būtu iespējams iegādāties dažāda veida ēdienu.

Vienlaikus tuvākajā laikā tiks rīkota atkārtota telpu iznomāšanas procedūra, lai piesaistītu interesentus ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanai Saeimā.