Vadīt Rīgas bērnudārzu uztic krievu mācībvalodas aizstāvei
foto: @Jauns.lv
LAŠOR pikets pie Saeimas – tā pati vecā dziesma gadiem ilgi.
Runā Rīga
2024. gada 8. septembrī, 07:52

Vadīt Rīgas bērnudārzu uztic krievu mācībvalodas aizstāvei

Māris Puķītis

Kas Jauns Avīze

Ar savdabīgu kadru izvēli izcēlies Rīgas domes vairākums – laikā, kad Latvija beidzot izlēmusi par izglītību valsts valodā, ar 34 balsīm par Imantas bērnudārza “Dzirnaviņas” vadītāju iecelta nesenā Latvijas Krievu mācībvalodas skolu atbalsta asociācijas (LAŠOR) valdes locekle Marianna Jode.

Vadīt Rīgas bērnudārzu uztic krievu mācībvalodas a...

LAŠOR Igora Pimenova vadībā gadiem ilgi cīnās par segregāciju izglītībā – tās saglabāšanu krievu valodā, bieži maskējot to ar tiesībām mācīties “dzimtajā valodā”.

Pieteikumā domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam Jode savā CV norādījusi daudz slavējamu aktivitāšu mazākumtautības folkloras un kultūras popularizēšanā, bet izlaidusi sešus gadus LAŠOR – no 2018. gada līdz šā gada martam.

Par Jodi nobalsoja ne tikai “Saskaņas”, Krievu savienības, “Gods kalpot Rīgai” un “Progresīvo” deputāti, bet arī lielākā daļa “Jaunās vienotības”, “Latvijas attīstībai”, “Kods Rīgai” pārstāvju. Pret balsoja Nacionālās apvienības domnieki, arī Māris Mičerevskis (“Kods Rīgai”), no “Jaunās vienotības” – Dzintra Geka-Vaska, Guntars Jirgensons, Rita Našeniece, Linda Ozoliņa.

Īsi pirms jaunā mācību gada sākuma pie Saeimas noritēja LAŠOR rīkotais pikets pret mācību pārtraukšanu krievu valodā bērnudārzos un vispārējā izglītībā, pulcējot vien 13 protestētājus.