Valsts kontroles padomi atstāj Inese Kalvāne
foto: lrvk
Kalvāne amata pienākumus veica 8 gadus.
Politika
2024. gada 6. septembrī, 09:32

Valsts kontroles padomi atstāj Inese Kalvāne

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Piektdien, 6. septembrī, noslēdzas Ineses Kalvānes astoņu gadu pilnvaru termiņš darbam Valsts kontroles padomē un Pirmā revīzijas departamenta direktores amatā.

Valsts kontroles padomi atstāj Inese Kalvāne...

“Inese Kalvāne ir sniegusi nozīmīgu ieguldījumu Valsts kontroles attīstībā un mērķu īstenošanā. Viņas darbs ir atstājis paliekošu ietekmi gan uz publisko resursu atbildīgu pārvaldību un caurskatāmību, gan uz valsts attīstību un sabiedrības labklājību kopumā. Valsts kontroles vērtības – atbildīgums, sadarbība, attīstība – ir caurvijušas Ineses Kalvānes darbu visu šo astoņu gadu garumā!” vēsta Valsts kontrolieris Edgars Korčagins.

Kalvānes pārziņā bija revīziju darbs tādās jomās kā ārlietas, izglītība un zinātne, ekonomika, satiksme, sabiedriskie elektroniskie plašsaziņas līdzekļi un sabiedrisko pakalpojumu regulēšana.  Kopš 2016. gada Kalvānes pārraudzībā pabeigtas 68 lietderības, atbilstības, apvienotās, finanšu revīzijas un situācijas izpēte, revidējamām vienībām sniedzot vairāk nekā 320 ieteikumus. Savukārt finanšu revīziju ietvaros sagatavoti četri starpziņojumi.