Jaunie mācību priekšmeti, spridzināšanas draudi un Evikas Siliņas iedvesmojošie vārdi – viss, kas jāzina par pirmo skolas dienu
foto: LETA
Zinību dienas svinības Rīgas Hanzas vidusskolā.
Sabiedrība
2024. gada 2. septembrī, 11:19

Jaunie mācību priekšmeti, spridzināšanas draudi un Evikas Siliņas iedvesmojošie vārdi - viss, kas jāzina par pirmo skolas dienu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Šogad skolu uzsāks 20 tūkstoši pirmklasnieku, bet vairākas skolas jau agrā rīta stundā saņēmušas spridzināšanas draudus. Tikmēr gaidāmas izmaiņas vēstures un sociālo zinību priekšmetos, bet Ministru prezidente Evika Siliņa atklājusi galvenās panākumu atslēgas, mācību gadu uzsākot.

Jaunie mācību priekšmeti, spridzināšanas draudi un...

"Zināšanas un prasmes, sava potenciāla izkopšana, uzņēmīgums un radošums ir galvenās panākumu atslēgas gan indivīdam, gan sabiedrībai, gan valstij, tāpēc izglītības loma ir milzīga," norāda Evika Siliņa, "izglītības iestāde nozīmē kopīgu darbu, kurā piedalāmies visi."

Pedagogiem premjere vēl gandarījumu par sava darba novērtējumu, kā arī "laimi, iedvesmojot un motivējot savus audzēkņus sasniegt aizvien labākus rezultātus gan mācībās, gan dzīvē". "Izglītības darbinieku devums vienlaikus veido bērnu un jauniešu akadēmiskās zināšanas un arī palīdz attīstīt viņu raksturu un dzīves prasmes. Paldies par šo neatlaidīgo sirdsdarbu un ieguldījumu Latvijas izaugsmē," paudusi Siliņa.

Skolēniem un studentiem viņa vēl "nostiprināt sevī patiesas vērtības" un attīstīt talantus un prasmes, ko likt lietā savas nākotnes un Latvijas labā. "Lai šis mācību gads atnes jaunus piedzīvojumus, kas pilnveido personību, un draudzības, kas ilgst visu mūžu," paudusi politiķe. Savukārt vecākiem premjere vēl veicināt bērnu pārliecību par saviem spēkiem, sniedzot gan emocionālu, gan praktisku atbalstu, kad tas ir vajadzīgs. "Lai jaunajā mācību gadā katram ir iespēja attīstīties un izjust piederību vidē, kurā viens otram dodam labāko," cer Siliņa.

Nākamā lapa: Čakša norāda, ka jāpalielina skolotāju atalgojums