Ievainotie žurnālisti nāk no Latvijas, Ukrainas, ASV un Vācijas, un strādā ziņu aģentūrā "Reuters".

Krievijas īstenotais raķešu trieciens hotelim Doneckas apgabalā

Krievijas īstenotajā raķešu triecienā viesnīcai Ukrainas Doneckas apgabala Kramatorskā, cietis arī Latvijas žurnālists Viktors Sajenko.

Sabiedrība

VIDEO: Doneckā ievainots žurnālists no Latvijas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Krievijas īstenotajā raķešu triecienā viesnīcai Doneckas apgabala Kramatorskā, cietis arī Latvijas žurnālists Viktors Sajenko.

VIDEO: Doneckā ievainots žurnālists no Latvijas...

Jau ziņots, ka Krievijas īstenotā raķešu triecienā viesnīcai Ukrainas Doneckas apgabala Kramatorskā svētdien ievainoti četri žurnālisti. Starp viņiem arī Latvijas pilsonis, norāda Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Vadims Filaškins. Ievainotie žurnālisti nāk no Latvijas, Ukrainas, ASV un Vācijas, un strādā ziņu aģentūrā "Reuters" . Turklāt Lielbritānijas pilsonis ir aprakts drupās, līdz viņam cenšas nokļūt glābēji.

TV3 ziņas vēsta, ka cietušais Latvijas pilsonis ir neatkarīgais žurnālists Viktors Sajenko. TV3 žurnālisti Ieva Vārna un Sergejs Medvedevs, kuri turpina darbu Donbasā, noskaidrojuši, ka gūtie ievainojumi Sajenko dzīvībai briesmas nerada.  TV3 ziņo, ka Sajenko jau ir informējis savus tuviniekus par notikušo.

Filaškina paziņojumā nav minēts viesnīcas nosaukums, taču, spriežot pēc fotogrāfijām, tā ir viesnīca "Sapfir". Triecienā nodarīti postījumi arī līdzās esošajām ēkām. Doneckas apgabala prokuratūra ierosinājusi krimināllietu par kara noteikumu pārkāpumu. Kramatorska ir Doneckas apgabala pagaidu administratīvais centrs, jo apgabala centru Donecku ir okupējusi Krievija