1dienas
19stundas
26minūtes
27sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Gājiens par godu Ukrainas valsts karoga dienai.

Rīgā gājienā pulcējas ukraiņu atbalstītāji ar karogiem, plakātiem un ziediem

Šodien, 23. augustā, Rīgā notika gājiens par godu Ukrainas valsts karoga dienai un akcija "Paldies, Latvija". Gājiens pulcēja cilvēkus, kas ...

Sabiedrība

FOTO: Ukrainas karoga dienā ļaudis Rīgā pulcējas ar ziediem un plakātiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šodien, 23. augustā, Rīgā notika gājiens par godu Ukrainas valsts karoga dienai un akcija "Paldies, Latvija". Gājiens pulcēja cilvēkus, kas iestājas par Ukrainas ieslodzīto brīvību un tiesībām projektā "Voices of captives".

FOTO: Ukrainas karoga dienā ļaudis Rīgā pulcējas a...

"Neatkarīgā Ukraina nozīmē brīvus cilvēkus, un tie nav tikai valsts svētki reizi gadā. Sabiedrības uzmanības pievēršana ir arī aicinājums palīdzēt Ukrainai. Tomēr vēlamies pateikt "paldies" Latvijai un latviešiem par visu sniegto palīdzu Ukrainas uzvarai," pauda gājiena organizatori.

Akcijas "Paldies, Latvija" ietvaros ļaudis bija sapulcējušies, lai noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa un atbalstītu ieslodzītos ukraiņus. Cilvēki uz gājienu bija ieradušies ar saulespuķēm un citiem ziediem, kā arī karogiem un plakātiem. 

Savukār rīt Rīgā, Vērmanes dārzā, notiks Ukrainas vēstniecības Latvijā organizēts pasākums “Vienoti Ukrainai”, kas veltīts Ukrainas neatkarības dienai.  Pasākums tiks atklāts ar svētku koncertu, kurā uzstāsies atpazīstami pašmāju un Ukrainas skatuves mākslinieki.

Ukrainas neatkarības dienas pasākums Vērmanes dārzā sāksies plkst. 12.00 un ilgs līdz plkst. 18.00. Pasākuma laikā uz Vērmanes dārza estrādes skatuves uzstāsies tādi mākslinieki kā: Andrejs Osokins, Aija Vītoliņa (Amber),  Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns, Annika Ausmane, Elizabete Gaile, Nacionālo bruņoto spēku orķestris, Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra ansamblis, Marta Korneliusa, ukraiņu jaunā zvaigzne Kostyantyn, Latvijā jau iecienītā Viktorija Prituļaka, ukraiņu ansamblis "Mrija", bērnu duets Sņežana un Vlada Kolesņik, Alla Bilja un citi. Visi mākslinieki pasākumā uzstāsies bez atlīdzības.