Ugunsdzēsēji jau nedēļu strādā Ganību dambī, kur aizdegās titāna skaidas
foto: Lita Millere/LETA
Ugunsgrēka dzēšana angārā Ganību dambī.
112
2024. gada 12. augustā, 16:18

Ugunsdzēsēji jau nedēļu strādā Ganību dambī, kur aizdegās titāna skaidas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ugunsdzēsēji joprojām turpina darbu Rīgā, Ganību dambī, kur 7. augustā aizdegās angāri ar titāna skaidām.

Ugunsdzēsēji jau nedēļu strādā Ganību dambī, kur a...

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informē, ka notikuma vieta joprojām tiek uzraudzīta ar granti apklātā kaudze, jo, kamēr temperatūra nav tajā nokritusies līdz līmenim, ka nav iespējama atkārtota aizdegšanās, pastāv bīstamība, ka, piekļūstot skābeklim, degšana var atkārtoties.

7. augustā plkst.13.53 VUGD saņēma izsaukumu par ugunsgrēku Rīgā, Ganību dambī. Bija aizdegušies vairāki angāri, produkcija un iekārtas kopumā 1550 kvadrātmetru platībā. Apkārtnē bija izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Angāros bija titāna skaidas, kuras nav ieteicams dzēst ar ūdeni, tāpēc tās tika apbērtas ar smiltīm, novēršot skābekļa piegādi un atklātu degšanu.

Ar liesmām cīnījās 40 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām, divām autokāpnēm, kā arī šlūteņu un putu specializēto automobili. Notikuma vietā strādāja arī pašvaldības uzņēmumi ar smago tehniku. Ugunsgrēku lokalizēt izdevās trešdien plkst.18.36. Pēc tam VUGD sāka teritorijas novērošanu un apklāto kaudžu monitoringu ar termokameru un bezpilota gaisa kuģiem.

Ugunsgrēka dzēšana angārā Ganību dambī (foto: Lita Millere / LETA)

Ganību dambī deg angārs, izplatot kodīgus dūmus; 07.08.2024.

Notikuma vietā strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas, divas autokāpnes, kā arī šlūteņu un putu specializētais automobilis.

Minēto objektu apsaimnieko SIA "LLR-Ecotech". Uzņēmuma pārstāvji stāstīja, ka degošais angārs ticis izmantots kā metāllūžņu noliktava. Neesot skaidrs, kāpēc izcēlies ugunsgrēks, taču angārs esot nodedzis gandrīz pilnībā.