Viedokļi

Andris Kulbergs par ASV prezidenta vēlēšanām: “Neziņa liek mums uztraukties”

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Mums ir jāpieliek visi pūliņi, lai Latvijai būtu laba sadarbība ar jebkuru no ASV prezidenta kandidātiem, kurš uzvarēs rudenī gaidāmajās vēlēšanās. Vai tā būtu Kamala Harisa, vai arī Donalds Tramps, saka Saeimas deputāts Andris Kulbergs: “Latvijai izsenis ir bijis svarīgi būt labās attiecībās ar ASV – gan militāri, gan stratēģiski, gan ekonomiski.”

Andris Kulbergs par ASV prezidenta vēlēšanām: “Nez...

Amerikas Savienotajās Valstīs beidzot kļuvis skaidrs, kas rudenī cīnīsies ASV prezidenta vēlēšanās. Pēc esošā prezidenta Džo Baidena izstāšanās no cīņas viņa vietā no Demokrātu partijas nāk Kamala Harisa, bet republikāņus pārstāvēs visiem labi zināmais Donalds Tramps. Tādēļ Lielais jautājums: “Par kuru kandidātu Latvijai turēt īkšķus ASV prezidenta vēlēšanās?” To Jauns.lv vaicāja Auto asociācijas prezidentam, Saeimas deputātam Andrim Kulbergam (Apvienotais saraksts).

Viņš uzsver, ka Latvijai bijusi diezgan veiksmīga un laba sadarbība gan ar republikāņiem, gan demokrātiem, bet mums ir svarīga gan vienu, gan otru nostāja Ukrainas jautājumā, un tas ir īpaši jāvērtē. Šai ziņā Donalda Trampa vēlētājs ir “patiesībā uz iekšpolitiku vērsts”. Viņam tā īsti neinteresē, kas notiek Ukrainā, viņš pat īsti nezina, kur tāda Ukraina atrodas, viņu interesē iekšpolitikā samilzušie nacionālie jautājumi. Savukārt demokrātu vēlētājs ir daudz vairāk vērsts uz ģeopolitiskiem jautājumiem un šai ziņā Kamalas Harisas uzvaras gadījumā mēs varētu justies drošāk un stabilāk.

Par Donaldu Trampu Andris Kulbergs saka: “Lielākā problēma ir tajā, ka viņš ir neprognozējams, tā ir ģeopolitiska problēma. Mēs nezinām, ko no viņa varam sagaidīt, viņš diezgan strauji var mainīt savu viedokli. Domāju, ka šī neziņa liek mums uztraukties. Tādēļ mums jāpieliek visi pūliņi, lai būtu laba sadarbība ar jebkuru no kandidātiem, kurš uzvarēs vēlēšanās.”

Ko Andris Kulbergs saka par ASV prezidenta amata kandidātiem, viņu izredzēm un nostāju arī Latvijai svarīgos jautājumos, skatieties Jauns.lv video.