“K Senukai” izņem no tirdzniecības globusus, uz kuriem nesaprotami attēlota Krima – tie esot vien interjera dekors
foto: Ekrānšāviņš
Savu komentāru par šīm precēm nu ir sniedzis arī pats veikals. Tā pārstāvji uzsver – apgalvojumi, ka Krima pieskaitīta Krievijai nav patiesi, un pats globuss ir vien “interjera dekors”.
Sabiedrība

“K Senukai” izņem no tirdzniecības globusus, uz kuriem nesaprotami attēlota Krima - tie esot vien interjera dekors

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Veikals “K Senukai” publicējis savu skatījumu par nesen tirdzniecībā nonākušajiem globusiem, uz kuriem attēlotās pasaules valstu robežas rada vairāk jautājumus, nekā atbild.

“K Senukai” izņem no tirdzniecības globusus, uz ku...

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, veikalos parādās skolniekiem domātās preces, tostarp globusi. Kāds veikala "K Senukai" apmeklētājs ar izbrīnu secināja, ka pārdošanā esošie globusi rāda Ukrainas Krimas pussalas piederību Krievijai, kaut gan tās aneksiju 2014. gadā nav atzinusi gandrīz neviena pasaules valsts.

Savu komentāru par šīm precēm nu ir sniedzis arī pats veikals. Tā pārstāvji uzsver – apgalvojumi, ka Krima pieskaitīta Krievijai nav patiesi, un pats globuss ir vien “interjera dekors”.

"Publiski izplatītā informācija, ka "K-Senukai" pārdoti pasaules globusi, kuros Krima pieder Krievijai, neatbilst patiesībai. Uz minētajiem globusiem, kas ir interjera dekori, Krima attēlota kā Ukrainas teritorija, taču kopējā globusu stilistika var radīt iemeslu robežu nepareizai interpretācijai. Tāpēc mēs nekavējoties izņēmām šos Nīderlandes piegādātāja Indijā ražotos globusus no tirdzniecības,” teikts “K Senukai” skaidrojumā.

Tikmēr jāpiebilst arī, ka šajos globusos attēloto valstu kontūras ir tik savdabīgi uzzīmētas, ka iespējamas dažādas interpretācijas. Daži komentētāji izteikušies, ka visas piekrastes līnija ir atzīmēta ļoti trekni, un tādējādi Krima ir vienkārši aizkrāsota.

Citi norāda, ka no šāda globusa ražotājiem ir naivi gaidīt iedziļināšanos kaut kādās robežu niansēs, ņemot vērā to, par kādu nesaprotamu putru ir pārvērstas pašu Baltijas valstu kontūras.