Dīdžejs Deniss Rubļovs šovakar Rīgā nekoncertēs? Latvija aizcirtusi durvis kārtējā Krievijas agresijas slavinātāja degungalā
Deniss Rubļovs (ekrānuzņēmums no "X")
Sabiedrība

Dīdžejs Deniss Rubļovs šovakar Rīgā nekoncertēs? Latvija aizcirtusi durvis kārtējā Krievijas agresijas slavinātāja degungalā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Krievijas dīdžejam Denisam Rubļovam šovakar bija paredzēts koncerts Rīgā klubā “First”, taču Krievijas agresijas slavinātāja un viņa fanu līksmošanās šoreiz var izpalikt — dažas stundas pirms plānotā koncerta Latvija Rubļovu iekļāvusi nevēlamo personu sarakstā, liedzot viņam ieceļošanu uz nenoteiktu laiku.

Dīdžejs Deniss Rubļovs šovakar Rīgā nekoncertēs? L...

"2024. gada 2. augustā ir pieņemts lēmums atbilstoši Imigrācijas likuma 61. panta otrajai daļai Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā iekļaut Krievijas Federācijas pilsoni Denisu Rubļovu. Liegums ieceļot Latvijā personai tiek noteikts uz nenoteiktu laiku," paziņojusi Latvijas Ārlietu ministrija.

"D. Rubļovs ir turpinājis uzstāties Krievijas okupētajā un prettiesiski anektētajā Krimas pussalā, tādējādi atbalstot Krievijas agresiju pret Ukrainu. Denisam Rubļovam 2. augustā bija paredzēts koncerts Rīgā klubā “First”. Koncerta organizatori par lēmumu ir informēti.

Ārlietu ministrija aicina koncertu un citu publisku pasākumu organizatorus vienmēr rūpīgi pārliecināties par aicināmo viesu reputāciju un rīcību, ņemot vērā un respektējot Latvijas principiālo atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei. 

Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas 2014. gadā uzsākto agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo nedalāmību, kā arī neizprovocēto un neattaisnojamo pilna apjoma militāro uzbrukumu Ukrainai," teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Rubļovs nav pirmais Krievijas agresijas slavinātājs, kuram šovakar bija plānots uzstāties klubā "First Club".  Pirms dažām dienām Latvija melnajā sarakstā iekļāva arī gruzīnu izcelsmes Krievijas dziedātāju Irakliju Pirchalavu, un viņa uzstāšanās ir atcelta.

2. augustā klubā "First Club" bija paredzēts Pirchalava koncerts, kuru organizēja uzņēmums "EWT Osta", taču tīmekļvietnē "bilesuserviss.lv" šī koncertu biļešu īpašniekiem tiek piedāvāta iespēja apmeklēt grupas "Splin" koncertu, kas 6. augustā notiks "Wondersalā". Slavenā krievu rokgrupa "Splin" klausītājus pārsteidz ar dziļiem tekstiem un baudāmu izpildījumu.

Iepriekš jau tika ziņots, ka otrdien, 30. jūlijā, ārlietu ministre Baiba Braže (JV) nolēma iekļaut Pirchalavu Latvijai nevēlamu personu sarakstā. Par savu lēmumu Braže paziņoja vietnē “X”. Iebraukšana Krievijas mūziķim liegta saskaņā ar Imigrācijas likuma 61. panta 2. daļu. Tā nosaka, ka – ja ārzemnieks ir Latvijā nevēlama persona, par viņa iekļaušanu sarakstā lemj ārlietu ministre. Šis lēmums nav pārsūdzams.

Portāls Jauns.lv jau iepriekš skaidroja, kādēļ tad konkrētais mākslinieks kļuvis Latvijā nevēlams? Verbāli Pirchalava nav starp tiem, kuri regulāri, kaismīgi pauž atbalstu Krievijai vai tās agresijai, taču, ja paskatās uz šī dziedoņa darbiem, neko citu kā piekrītošu māšanu ar galvu Vladimira Putina režīmam saskatīt nevar. Jāpiebilst, ka viņš arī nav kritizējis Krievijas iebrukumu Ukrainā un turpina regulāri muzicēt Krievijas teritorijā.