Vīrietis Teikā un Purvciemā glabā ieročus un sprāgstvielas; tos sūta ar pakomātu starpniecību
foto: LETA
Ieroči un sprāgstvielas sūtītas pircējiem, izmantojot pakomātu pakalpojumus.
112
2024. gada 30. jūlijā, 16:08

Vīrietis Teikā un Purvciemā glabā ieročus un sprāgstvielas; tos sūta ar pakomātu starpniecību

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šomēnes Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes policisti aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par šaujamieroču, to būtisko sastāvdaļu, munīcijas un sprāgstvielu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju bez attiecīgas atļaujas. Jāpiemin, ka ieroči un sprādzienbīstamie priekšmeti tika konstatēti viņam piekritīgajās adresēs Rīgā. Turklāt viņš tos bija sūtījis pircējiem, izmantojot pakomātu pakalpojumus, tādējādi radot sevišķus drošības riskus apkārtējiem. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, un aizdomās turētais vīrietis ir apcietināts.

Vīrietis Teikā un Purvciemā glabā ieročus un sprāg...

Šā gada 18. jūnijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļā tika uzsākts kriminālprocess saistībā ar to, ka iepriekš policijas redzeslokā nonācis vīrietis, iespējams, iegādājas, uzglabā un tirgo šaujamieročus, to būtiskās sastāvdaļas, munīciju un sprāgstvielas. Jāpiemin, ka policija ieguva informāciju, ka šos sprādzienbīstamos priekšmetus vīrietis izsūtījis pircējiem, izmantojot pakomātus, tādējādi jo īpaši pakļaujot iespējamam veselības un dzīvības apdraudējumam apkārtējos iedzīvotājus. 

Šā gada 17. jūlijā Valsts policijas amatpersonas ieradās vīrietim piekritīgās adresēs Rīgā, Teikas un Purvciema mikrorajonos. Tur tika atrasti un izņemti 33 gabali šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas, 150 gabalu spridzināšanas ietaišu daļas, viena signālpistole, 72 čaulas ar iespējamām pulvera atliekām un 8 uzspridzinātāji.

Policijā iegūtā informācija liecina, ka daļa šo priekšmetu vīrietis, iespējams, iegādājies no tā dēvētajiem “melnajiem racējiem.” Atsavinātajiem priekšmetiem nozīmēta ekspertīze. 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas, tas ir, par iespējamu šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu, šaujamieroču munīcijas, sprāgstvielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju bez attiecīgas atļaujas. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.