Sabiedrība

Ugunsgrēkā cietušās kafejnīcas “Panna cafe” īpašniecei svarīgākais saglabāt darbu saviem darbiniekiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

27. jūlija pievakarē ugunsdzēsēji centās likvidēt liesmas viesu iemīļotai kafejnīcai "Panna Cafe" Koknesē. Liesmas ēku apņēma dienas vidū, kad iestādē bija daudz apmeklētāju un darbi ritēja pilnā sparā. Par laimi, cilvēki, kā arī kafejnīcas četrkājainais draugs izkļuva no ēkas pašu spēkiem.

Ugunsgrēkā cietušās kafejnīcas “Panna cafe” īpašni...

Kā TV3 raidījumam “Degpunktā” stāsta kafejnīcas “Panna cafe” īpašniece, liesmot sākusi ēkas vecākā daļa no ārpuses. Iespējams, aizdegušies elektrības vadi. To gan dosies pētīt eksperti, bet pēc pirmo aculiecinieku teiktā un safilmētā tā varot noprast. 

Viena no pirmajām, kas pamanīja ugunsgrēka pirmsākumus, bija sieviete no netālu esošās daudzstāvu mājas. Kafejnīcā strādāja arī viņas meita. “Es ar mazbērnu sēdēju ārā. No sākuma bija tādi klikšķi, laikam gāja uz īso. Tad skatos, ka sāk nākt dūmi, bet stūrī ir liesmas. Atskrēju uz istabu, paņēmu telefonu un zvanu meitai, bet viņa jau bija pamanījusi,” stāsta aculieciniece.

Liesmas strauji izplatījās, un arī ugunsdzēsēji atzīst, ka glābšanas darbi bija sarežģīti un prasīja lielus resursus.

VUGD Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle norāda: “Dzēšanas darbus apgrūtināja jumta segums skārds, un izplatību veicināja siltumizolācijas materiāls, proti, skaidu siltinājums. Lai sekmīgi ugunsgrēku nodzēstu, bija nepieciešams demontēt jumta segumu gan ar vinčas, gan roku rīku palīdzību. Tas tika izdarīts. Ugunsgrēkā bija izdedzis ēkas mansarda stāvs 600 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšanā tika iesaistītas sešas autocisternas, un piedalījās vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji glābēji.”

Kafejnīcas un telpu īpašniekiem šobrīd primāri esot saglabāt darbu saviem darbiniekiem. Daļai cilvēku būs iespēja strādāt uzņēmumam piederošā kafejnīcā Aizkrauklē, savukārt, ja izdosies plāns bojāto māju nojaukt, īpašnieki plāno darbu turpināt vienā no nosargātajām ēkām, izveidojot āra kafejnīcu.

Pati kafejnīca šodien sociālajā tīklā “Facebook” ievietojusi ziņu, ka “diemžēl notikušais ugunsgrēks ir apstādinājis darbu Kokneses "Pannā", taču šobrīd darām visu, lai atgrieztos pie mūsu klientiem pēc iespējas ātrāk. Mēs noteikti ziņosim savos sociālajos tīklos un mājaslapā par jaunumiem, kad būsim pilnībā droši, ka varam spert nākamos soļus Kokneses "Pannas" darba atjaunošanā.”