"Iespējams, vadītāja pie stūres iemiga!" Atklātas jaunas detaļas par avāriju uz Rīgas apvedceļa
foto: Degpunktā
Negadījumā cietušais spēkrats.
112
2024. gada 22. jūlijā, 22:20

"Iespējams, vadītāja pie stūres iemiga!" Atklātas jaunas detaļas par avāriju uz Rīgas apvedceļa

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Iespējams, ka auto vadītāja, kas Jaunmārupē sadūras ar fūri, pie stūres bija iemigusi, raidījumam "Degpunktā" norāda avārijā iesaistītās fūres šoferis.

"Iespējams, vadītāja pie stūres iemiga!" Atklātas ...

Pirmdienas, 22. jūlija, pēcpusdienā uz Rīgas apvedceļa posmā no Salaspils līdz Babītei kāda "Renault" spēkrata vadītāja nespēja novaldīt savu auto un sadūrās ar fūri. Pēc avārijas netālu no Jaunmārupes negadījuma dēļ izveidojās kilometriem garš sastrēgums, tomēr par laimi smagi cietušu cilvēku avārijā nebija.

“Renault” automašīnā atradās tikai vadītāja, kas no transporta līdzekļa spēja izkļūt pati saviem spēkiem. Pēc sadursmes viņa tika nogādāta ārstniecības iestādē. Kā vēsta fūres šoferis "sieviete kādā brīdī esot novērsusies no ceļa. Viņš izteic minējumus, ka viņa vai nu piemigusi, vai viņai palicis slikti". Šoferis teic, ka kravas auto vedis rapsi un, ka ir priecīgs – visi cilvēki palikuši dzīvi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas 2. daļas vada komandieris Aigars Putnis skaidro, ka konkrētajā negadījumā vislielākā problēma bijusi avārijas rezultātā pārsistā kravas auto degvielas bāka - degvielas bāka cieta no apakšas un vēl pirms VUGD ierašanās tā bija iztukšojusies uz brauktuves – 150 litri. "Ar absorbenta palīdzību tomēr izdevās kaut cik tālāk ierobežot tālāko degvielas izplatību pa asfaltu,” vēsta Putnis.

foto: Ekrānuzņēmums
Sastrēgums netālu no Jaunmārupes.
Sastrēgums netālu no Jaunmārupes.

Jau ziņots, ka pēc negadījuma vairāki iedzīvotāji sociālajos tīklos sūdzējās par milzu sastrēgumiem, kas izveidojās uz Jaunmārupes ceļa. "Vienkārši monstrīgs sastrēgums pie Jaunmārupes virzienā prom no Rīgas. Tik labi ir zināt vietējos celiņus," mikroblogošanas vietnē "X" vēsta kāda iedzīvotāja. "Tur notikusi avārija un ceļš četriteņiem bloķēts pilnībā," piebilst Artūrs.