Turpmāk Liepājā būs arī Rasas, Debess, Saullēkta un citu dabas brīnumu ielas
foto: Shutterstock
Liepājas pilsētā vairākas ielas top pārsauktas dabas parādību vārdos.
Novadu ziņas
2024. gada 22. jūlijā, 10:47

Turpmāk Liepājā būs arī Rasas, Debess, Saullēkta un citu dabas brīnumu ielas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Liepājas valstspilsētas pašvaldības dome 18. jūlija sēdē apstiprināja piecus jaunus nosaukumus plānotajām ielām Klaipēdas ielas 138 teritorijā, tādējādi apstiprinot iedzīvotāju balsojuma rezultātus.

Turpmāk Liepājā būs arī Rasas, Debess, Saullēkta u...

Pēc veiktā sabiedrības balsojuma lielāku atbalstu iedzīvotāju vidū saņēma ielu nosaukuma varianti Rasas iela, Debess iela, Mēness iela, Saullēkta iela un Gaismas iela.

Lai atbilstoši izstrādātajam lokālplānojumam izdalītu plānotās ielas un veiktu turpmākās darbības īpašuma attīstīšanā jaunu mājokļu būvniecībai, jau šobrīd nepieciešams dot nosaukumu piecām plānotajām ielām. Ielas tiks izbūvētas tad, kad būs izstrādāti būvprojekti un atrasts nepieciešamais finansējums.

Lai apzinātu iedzīvotāju viedokli, no 2024. gada 19. aprīļa līdz 2. maijam tika organizēta sabiedriskā apspriešana, aicinot iedzīvotājus ieteikt savus priekšlikumus piecu jaunu ielu nosaukumiem Klaipēdas ielas 138 teritorijā. Kopumā tika saņemti 67 iedzīvotāju viedokļi, kopumā iesniedzot aptuveni 200 dažādu ielu nosaukumu variantus, ierosinot ielas nosaukt personu vārdos, apzīmējumos, kas saistās ar pludmali, blakus esošo vidi, apdzīvotu vietu vārdā vai augu, dzīvnieku un dabas parādību vārdos. Iesniegti gan atsevišķi priekšlikumi, gan ielu nosaukumu grupas. Iesniegtie priekšlikumi tika sagrupēti pa tēmām, ņemot vērā pievienotos iedzīvotāju pamatojumus.

No 26. jūnija līdz 30. jūnijam tika organizēta sabiedrības balsojuma 2. kārta par atbilstošākajiem ielu nosaukumu variantiem. Iedzīvotāji varēja nobalstot par vienu no diviem konceptiem:

Dabas parādību konceptu, balsojot par šādiem ielu nosaukumiem – Rasas iela, Debess iela, Mēness iela, Saullēkta iela un Gaismas iela.

Dabas parādību – vējš un jūra – konceptu, balsojot par šādiem ielu nosaukumiem – Brīzes iela, Krastavēja iela, Vakarvēja iela, Dzintarvēja iela un Selgas iela.

Kopumā 2. balsojuma kārtā nobalsoja 115 cilvēki, no tiem par dabas parādību konceptu nobalsoja 62 cilvēki, bet par dabas parādību – vējš un jūra – konceptu – 53 cilvēki. Ņemot vērā iedzīvotāju balsojumu, jauno ielu nosaukumi būs Rasas iela, Debess iela, Mēness iela, Saullēkta iela un Gaismas iela.